994

Festivalul Internațional de Poezie „Grigore Vieru” se va desfășura două zile la Chișinău

Începând cu ora 10.00, vor avea loc depuneri de flori și un recital la bustul poetului Grigore Vieru de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Stefan cel Mare şi Sfânt”. Programul va continua la ora 11.30 cu un recital de muzică și poezie „Sunt iarbă, mai simplu nu pot fi”, organizat la Liceul „Prometeu-Prim”.

Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” organizează, la ora 14.30, un medalion literar-artistic și o expoziție de carte cu genericul „Poet al Cetății Graiului”.

Diseară va avea loc Gala Premiilor, începând cu ora 18.00, la Teatrul „Licurici”.  

Evenimentul va continua pe 15 mai la Academia de Științe cu simpozionul științific „Grigore Vieru, omul duminicii”. 

Tot mâine, la Trușeni, în preajma Complexului monumental „Scriitorii Unirii”, va avea loc un medalion literar-artistic „Grigore Vieru – Poetul Unirii”, organizat de Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, Filiala Chișinău. 

Festivalul va continua la Iași, unde pe 16 mai, în Sala Consiliului Primăriei va avea loc Conferința „Grigore Vieru, poet și tribun al spațiului românesc”, susținută de criticul și istoricul literar Ion Pop și recitalul muzical pe versuri de Grigore Vieru „Taina care ne apără”, susținut de Grupul vocal al Liceului „Prometeu-Prim” din Chișinău. 

În aceeași zi, la Palatul Copiilor din Iași, elevi din Republica Moldova și România vor susține un spectacol comun de muzică și poezie „Numele tău”. 

Un recital de cântece patriotice, prezentat de Corul Marii Uniri din Iași, va avea loc la Ateneului Tătărași. Vor mai avea loc conferințe și dialoguri culturale la care vor participa personalități marcante ale culturii române.

radiochisinau.md

0