1198

Ministerul Justiției are un nou șef. Victoria Iftodi a fost numită în funcție

Ministerul Justiției are un nou ministru. Victoria Iftodi, desemnată anul trecut judecător la Curtea Constituțională, a fost numită în funcție astăzi de către președintele Igor Dodon.

În luna mai a anului trecut, Victoria Iftodi a fost numită în calitate de judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului. Iftodi a deținut, anterior, funcția de ministrul al Justiției, în perioada 2004-2006. La sfârșitul lunii decembrie 2016, aceasta a fost numită de Guvern, în calitate de membru al Consiliului de Integritate al ANI. Victoria Iftodi a fost ambasador al Republicii Moldova în Franța și Algeria, dar și delegat permanent la UNESCO.

Mai exact, Iftodi și-a început activitatea de notar public în Biroul notarial de stat din municipiul Chișinău. În perioada 1994-1996 a fost în calitate de specialist-șef al Biroului de relații între Notariatul de stat și Ministerul Justiției, apoi a lucrat ca notar public în Biroul notarial nr. 2 din Chișinău.

În 2003 a fost numită în calitate de viceministru și apoi prim-viceministru al Justiției. Ulterior, în iunie 2004, a fost numită în ministru al Justiției. A fost reconfirmată în funcție în 2006, ca în septembrie 2006 să fie revocată.

bizlaw.md

0