1072

ZdG: Cine sunt deputații care s-au pronunțat împotriva limbii române în Constituție

Cu cinci voturi „pentru”, Comisia cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media a Parlamentului a avizat pozitiv proiectul de lege înaintat de deputații PL și susținut de PLDM și grupul PPE pentru modificarea Constituției și introducerea în legea supremă a sintagmei „limba română”.

Pozitiv s-au pronunțat liberal-democrata Maria Ciobanu, liberalul Lilian Carp și democrații Vladimir Hotineanu, Dumitru Diacov și Nicolae Juravschi. Împotrivă au votat trei membri ai Comisiei: deputatul PDM, Nicolae Dudoglu și socialiștii Marina Radvan și Vlad Bătrâncea. De la vot s-a abținut democrata Elena Gudumac. Proiectul de lege urmează a fi propus spre examinare pe ordinea de zi a Parlamentului, transmite zdg.md

„Acesta nu este un proiect oarecare. Este un proiect așteptat de foarte mulți ani pentru a se face dreptate limbii române (…) Ceea ce mă bucură pe mine, în calitate de profesoară de limbă română este faptul că astăzi nu avem nicio instituție preșcolară, niciun gimnaziu, niciun liceu, nicio universitate în care să fie utilizată sintagma „limba moldovenească”, a declarat liberal-democrata Maria Ciobanu, raportor al proiectului în Comisie.

Citiți în continuare pe zdg.md

0