1103

Mii de oameni au rămas fără bani pe card, după ce au distribuit presupusul anunț al companiei Wizz Air

Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică din România a anunțat, miercuri, că mii de români au fost victime ale unei escrocherii, după ce au fost păcăliți să distribuie un anunț în numele companiei Wizz Air.

În urmă cu două săptămâni, hackerii au lansat mai multe pagini web false în numele majorităţii companiilor aeronautice, respectiv un site fals pentru Tarom, alt site fals pentru Blue Air, altul fals pentru Wizz Air, scrie a1.ro.

Internauții erau rugați să-și dea datele personale pentru a putea câștiga două bilete de la acea companie dacă dădeau share paginii respective.

Mulți s-au prins că e o păcăleală şi au dat dat sfoară în țară.

Însă, experţii IT spun că hackerii au vrut doar să testeze piaţa, iar miercuri au revenit cu altă pagină falsă. Una singură, în numele Wizz Air.

Ideea a rămas aceeași: completezi datele persoane, dar acum ţi se cerea să bagi şi datele unui card bancar, dai share şi poţi să câştigi două bilete gratuite.

Compania Wizz Air a reacţionat printr-un comunicat în care a menționat că o serie de site-uri și pagini de Facebook false au lansat concursuri care ar oferi bilete de avion gratis de la compania Wizz Air.

unimedia.info

0