1097

Lovitură grea pentru Ilan Şor. Magazinele duty-free din Moldova ar putea fi închise

Magazinele duty-free care activează pe teritoriul țării și la intrarea în țară vor fi închise până în 2019. Prevederea se conține în poitica bugetar-fiscală pentru 2018, discutată astăzi la Parlament. Astfel, dacă va fi votată în lectură finală, decizia va lovi dur în buzunarele primarului Ilan Șor, care deține toate magazinele duty-free deschise în țară și la intrarea în Moldova.

Potrivit documentului, începînd cu 1 iulie 2018 şi pînă la expirarea licenţei, magazinele nu vor mai activa în regim duty-free, urmînd să achite în bugetul de Stat toate taxele de import.

Potrivit noi.md, pe piaţa duty-free din Republica Moldova activează doar doi agenţi economici. Este vorba despre compania „Le Bridge” şi „Dufremol”, întemeiată în 1994 de către omul de afaceri Miron Shor şi deţinută în prezent de fiul acestuia Ilan Şor. „Le Bridge” însă deţine doar magazine duty-free la ieşirea din ţară, conform legislaţiei internaţionale în vigoare, în timp ce „Dufremol” deţine şi trei magazine la punctele de trecere a frontierei Leuşeni şi Criva, pe sensul de intrare în ţară, Aeroportul Internaţional Chişinău, în sala de sosire, precum şi un magazin în incinta hotelulului „Jolly Alon” din Chișinău.

Noi.md mai scrie că piaţa duty-free din Republica Moldova se cifrează la încasări anuale de circa două miliarde de lei.

0