1888

Un grup de cercetători a realizat invenţia viitorului: telefonul care nu foloseşte baterie

Un grup de savanţi de la Universitatea Washington a realizat un dispozitiv care ar putea sta la baza invenţiei viitorului: telefonul care nu foloseşte baterie. Acest dispozitiv, care deocamdată arată ca placa ce se află în spatele tastaturii se poate alimenta folosind energia din jur.

Altfel spus, atrage electricitatea din aer.Fără avertizări de terminare a bateriei, fără încărcătoare şi fără baterii externe, dispozitivul pune bazele telefonului viitorului, care deocamdată, este doar în faza de demonstrare a conceptului, scrie Descopera.ro.

Desigur, este cale lungă până când un astfel de telefon va fi la nivelul celor de ultimă generaţie de până acum, dar măcar nu va mai exista grija exploziilor bateriilor. De asemenea, deocamdată, poate efectua doar apeluri.

Un aspect important al lor este faptul că se bazează pe un consum minim de energie. Acest dispozitiv are nevoie de doar 3,5 microwaţi, în condiţiile în care un smartphone consumă în medie un milion de ori mai multă energie.

Telefonul foloseşte celule solare pentru a obţine energie de la lumină şi poate să recepteze semnale radio de la un emiţător localizat la circa 10 metri distanţă. De aceea, dacă nu punem aceste emiţătoare practic peste tot, telefonul nu va fi prea mobil, de aceea se caută soluţii alternative la această abordare.

moldova.org

0