1061

Două linii nocturne de troleibuz. Locuitorii Capitalei sunt mulţumiţi de decizia luată de Consiliul Municipal

Din întâi august, troleibuzele de pe rutele 22 şi 24 din Capitală vor circula, în fiecare zi, până la ora unu noaptea. Decizia a fost aprobată astăzi de Consiliul municipal, după ce anterior Primăria a realizat un proiect pilot în acest sens.

Troleibuzele vor circulă până după miezul nopţii pe tot parcursul anului.

"Au fost foarte multe reacţii pozitive din partea locuitorilor, ideea a fost bună, de aceea ne propunem să prelungim şi să aprobăm deplasarea transportului public pe timp de noapte până la ora 01.00", a declarat consilierul municipal PSRM, Alexandr Comarov.

"Conform raportului nostru între 1 şi două noaptea practic noi duceam aer era câte un om, doi. Practic 3, 5 procente din toţi călătorii. Tot câte patru troleibuze pe aceste rute numai că vor circula până la ora 1. Obligaţii în adresa noastră ca să mărim ceva nu au fost", a spus șeful Regiei Transport Electric Chișinău, Gheorghe Morgoci.

Locuitorii Capitalei propun ca numărul rutelor nocturne să fie mai mare:

"Sunt dese situaţii când vii în centru şi nu ai de aici cu ce să mergi şi trebuie să iei taxi. Daсă sunt pasageri la orele acestea şi au pasageri de ce să nu fie".

"Cred că s-ar putea extinde şi la celelalte rute, dar totul se concentrează în centru aici şi este mai comod că merg din centru".

Şoferii troleibuzelor de pe rutele 22 şi 24 au păreri împărţite.

"Eu cred că e bine ca până la ora unu să lucreze să circule troleibuzele. Sunt oameni? Mai sunt care se odihnesc, care se duc în ospeţie, care le trebuie să se ducă undeva".

"În prealabil nu-s pasageri. Numai transportul circulă mai mult degeaba, cheltuielile sunt multe, dar nu se răscumpără deloc".

În total, pe liniile 22 şi 24 circulă zilnic 55 de troleibuze.

Troleibuzele de pe celelalte rute vor circula până la ora 23.00.

publika.md

0