786

Eşti în căutarea unui loc de muncă? Peste 10.000 de joburi sunt vacante pe piaţa muncii

Peste zece mii de joburi sunt vacante pe piaţa muncii din ţara noatră. Aproape 80 la sută dintre acestea sunt pentru muncitorii necalificaţi şi pentru cei cu studii secundare, arată datele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Cele mai multe locuri de muncă disponibile sunt în Capitală.  

Potrivit datelelor oficiale, angajatorii din Chişinău oferă aproape 3500 de job-uri. În municipiul Bălţi, sunt disponibile în jur de 600 de job-uri. Completează topul raionul Floreşti. Acolo este nevoie de 564 de specialişti. Mai puţine posturi libere sunt în raioanele Orhei şi Cahul - peste 470.

Cei mai căutaţi pe către angajatori sunt muncitorii necalificaţi şi cei cu nivel secundar de instruire. Pentru ei sunt disponibile peste 7700 de job-uri. Pentru specialiştii cu studii medii şi superioare piaţa oferă aproape 2 500 de locuri vacante.

Peste 80 la sută dintre cei care caută un loc de muncă vor să lucreze în Capitală. De asemenea, cei mai mulţi preferă să activeze în domeniul în care şi-au făcut studiile şi să aibă un orar de lucru full-time. 40 la sută dintre şomeri vor ca locul lor de muncă să fie aproape de casă.

Cele mai atractive joburi pentru potenţialii angajaţi sunt în domeniile IT, comerţ, marketing, economie şi limbi străine.

Potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în Moldova sunt, în prezent, aproape 76 de mii de şomeri.

publika.md

0