971

Ambasadorul Poloniei în R. Moldova, Artur Michalski, distins cu „Ordinul de Onoare”

Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Poloniei în Moldova, Artur Michalski, a fost distins cu „Ordinul de Onoare”. Preşedintele Igor Dodon a semnat un decret în acest sens.

Şeful statului a avut marţi o întrevedere cu Ambasadorul, care îşi încheie misiunea diplomatică în Moldova.

„Am exprimat apreciere pentru contribuţia personală la consolidarea relaţiilor bilaterale moldo-polone, pentru susținerea acordată în mai multe proiecte, în special, în domeniul social. Am menționat că pledez în continuare pentru dinamizarea schimburilor comerciale între statele noastre. Sunt sigur că există un potențial foarte mare de valorificare în vederea sporirii investițiilor poloneze în țara noastră”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook, menţionând că „în Republica Moldova diaspora poloneză este foarte bine organizată”.

El a subliniat că Ambasadorul Artur Michalski „a fost un prieten bun al Republicii Moldova”. Diplomatul a primit distincția „Ordinul de Onoare” pentru activitatea sa în consolidarea relațiilor de prietenie şi pentru multiplele proiecte pe care le-a inițiat în perioada mandatului său”.

În ajun, ambasadorii ţărilor Uniunii Europene, de asemenea, şi-au luat rămas bun de la Ambasadorul Poloniei, Artur Michalski, şi de la Ambasadorul Ungariei, Mátyás Szilágyi, care îşi încheie misiunea în Moldova. Şeful Dlegaţiei Uniunii Europene, Pirkka Tapiola, a scris pe pagina sa de facebook că aceasta a fost ultima întâlnire săptămânală a ambasadorilor UE la care au participat actualii ambasadori ai Poloniei şi Ungariei. La începutul lunii septembrie, îşi încheie misiunea diplomatică în Moldova şi Ambasadorul Slovaciei, Robert Kirnag, precum şi şeful Delegaţiei UE, Pirkka Tapiola. Aceşti diplomaţi au fost foarte activi, realizând o mulţime de proiecte în Moldova.

hotnews.md

0