958

Un moldovean a trecut noaptea înot Prutul! Ce a făcut când a fost depistat de poliţiştii români

Un moldovean a încercat să introducă în România 7 500 pachete de ţigări de contrabandă. Acesta a trecut noaptea înot Prutul, iar când a fost observat de poliţiştii de frontieră români a luat-o înapoi spre râu, abandonând coletele.

Cazul a avut loc pe direcţia localităţii de frontieră Cuzlău, judeţul Botoşani, unde poliţiştii români cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte au observat mai multe persoane care au trecut înot râul Prut dinspre Moldova spre România.

La somația verbală regulamentară efectuată de către oamenii legii, persoanele au abandonat coletele pe care le transportau și s-au deplasat spre malul râului Prut.

Polițiștii de frontieră au reușit reținerea cetățeanului moldovean C.M., în vârstă de 18 ani, iar în imediata apropiere au descoperit șapte colete de diferite dimensiuni, învelite în folie de plastic de culoare neagră.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 7 500 pachete țigări, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare totală de 85 325 lei.

În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat și contrabandă.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările împreună cu autoritățile de frontieră din Republica Moldova în vederea stabilirii tuturor persoanelor implicate precum și a întregii activități infracționale.

La finalizarea cercetărilor la fața locului desfășurate pe teritoriul României, în baza acordurilor incheiate cu Republica Moldova, tânărul a fost predat polițiștilor de frontieră moldoveni.

moldova.org

0