1037

Proiectul „Prima casă ” a fost propus pentru consultări publice

În debutul ședinței de ieri a Cabinetului de miniștri, Premierul Pavel Filip a subliniat importanţa proiectului Prima Casă, propus pentru consultări publice.

Prim-ministrul a accentuat rolul acestui program inclusiv din perspectiva stopării migraţiei tinerilor.Analizele pe care le avem ne vorbesc clar că tinerii care pleacă peste hotare, o fac preponderent din cauza că nu văd perspective de a-și cumpără o locuință în Republica Moldova. Noi am muncit asupra proiectului dat pentru a le oferi această posibilitate”, a spus Pavel Filip.

În acest sens, șeful Executivului a menționat că tinerii vor contribui iniţial cu doar 10% din costul locuinței, 90% constituind creditul de la bancă. Acesta va fi acordat pe un termen de 25 de ani, cu marja băncii nu mai mare de 3%,  la care se va adăuga rata dobânzii pentru creditele medii pentru 6 – 12 luni. Valoarea locuinţei nu va depăşi un milion de lei.

Pentru definitivarea proiectului Prima Casă, Premierul a solicitat Ministerului Finanțelor să consulte cât mai larg în societate conceptul creat, nu doar cu Asociația Băncilor din Moldova, dar și cu importante segmente de tineri, în vederea identificării elementelor ce pot fi introduse pentru îmbunătățirea proiectului.

24h.md

0