4677

Cândva era o simplă profesoară de limbă franceză, iar acum este prima doamnă a Franței

Cândva era o simplă profesoară de limbă franceză, iar acum este prima doamnă a Franței. Este vorba despre Brigitte Trogneux, soția învingătorului scrutinului prezidenţial din Franţa, Emmanuel Macron.

Cei doi au făcut cunoștință în 1993, când el avea doar 15 ani și abia intrase la liceu. Brigitte, cu 24 de ani mai în vârstă, era profesoara lui de franceză.

"Este femeia vieții mele. Este femeia pe care am întâlnit-o pe când eram mult mai tânăr decât astăzi și alături de care am decis să construim o viață împreună", a afirmat /preşedintele ales al Franţei, Emmanuel Macron.

Adolescentul Macron s-a îndrăgostit de profesoara sa în timpul unui spectacol, regizat chiar de Brigitte. Sărutul fugitiv pe obraz din partea celei care avea să îi devină soție se pare că a trezit în el pasiunea.

Ulterior, liceanul i-ar fi spus:

"Orice ar fi, tu vei fi soția mea!".

Aflând despre sentimentele pe care Emmanuel le nutrea faţă de profesoara sa, părinții l-au trimis să-și termine liceul în alt oraș.

Totuşi, dragostea a fost mai puternică decât distanţa, iar 14 ani mai târziu, Emmanuel Macron se căsătorea cu Brigitte, după ce aceasta s-a despărțit de fostul ei soț.

Au avut ulterior de înfruntat multe greutăți. Mariajul lor a fost îndelung criticat și mediatizat în presă.

"Cred că ea a avut mai mult de suferit decât mine. Am spus-o de mai multe ori, dacă situaţia era inversă n-am fi şocat pe nimeni, s-ar fi spus că totul e în regulă", a comunicat preşedintele ales al Franţei, Emmanuel Macron.

Diferența de vârstă nu pare să fie un impediment pentru dragostea lor. Cei doi afirmă la unison că mariajul lor este unul solid.

publika.md

0