862

Trei trasee naţionale rămân în continuare blocate

Inspectoratul Național de Patrulare are grijă să ne informeze regulat despre situaţia traficului din ţară. Iată că astăzi aflăm ultimile noutăţi, dar şi ce s-a mai întâmplat în weekend.

Până la această oră inclusiv, pe teritoriul țării au rămas blocate 3 trasee naţionale şi anume: Comrat, direcția Comrat –Basarabeasca;
Vulcănești – traseul Vulcănești-Burlăceni;
Cantemir – traseele Ciadâr- Lunga –Comrat – Cantemir, inclusiv 10 localități din sudul țării. Actualmente 26 de autospeciale activează în regim prioritar pentru deblocarea acestora. În același timp în Nordul și Centrul țării se circulă fără restricții.

Din 6 ianuarie până astăzi au fost implicate 1.368 de inspectori de patrulare, care au intervenit în peste 400 de cazuri de deblocare a unităţilor de transport din nămeți, în care se aflau copii și persoane în etate, cât şi în alte situații de urgență cauzate de condiţiile meteo nefavorabile.

În perioada 6-9 ianuarie au avut loc 278 accidente rutiere soldate cu 1 persoană decedată și 33 de persoane traumatizate.

Inspectoratul Național de Patrulare recomandă șoferilor să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteo și să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în trafic, iar în caz necesitate să apeleze la 902.

autoexpert.md

0