897

Angajatorii vor avea obligații noi față de muncitori. Vezi noile condiții de angajare

Anul 2017 a adus obligații suplimentare pentru angajatori. Cei care vor crea noi locuri de muncă trebuie să includă în grafic mai multe pauze persoanelor care petrec timpul în fața calculatorului, transmite CURENTUL cu referire la publika.md.

Mai mult, compania este obligată să suporte cheltuielile pentru tratament, în cazul în care un angajat are probleme de vedere. Cei care nu se vor conforma riscă amenzi de peste 13 mii de lei.

Potrivit documentului, cei care muncesc 12 ore pe zi vor avea patru pauze a câte 15 minute. Moldovenii care lucrează opt ore pe zi vor avea doar două pauze.

Reprezentanții Inspectoratului Muncii spun că vor verifica dacă angajatorii respectă noile reguli chiar din această iarnă.

Pentru locurile de muncă create până la 1 ianuarie 2017 legislația le oferă angajatorilor un răgaz de cel mult un an. În cazul în care în urma examinării medicale la un angajat se depistează probleme de vedere, angajatorul este obligat să plătească tratamentul.

Un alt regulament care a intrat în vigoare îi obligă pe angajatori să creeze condiții optime de muncă pentru persoanele care transportă greutăți, de exemplu hamali.

Astfel, angajatorii sunt obligaţi să le pună la dispoziție tehnică specială sau să se asigure că încărcătura nu depășește 30 de kg pentru bărbați și 15 kg – pentru femei.

curentul.md

0