884

Sute de oameni au cerut ajutorul medicilor de Revelion

Mai mulţi moldoveni au ajuns la Institutul de Medicină Urgentă cu diverse traumatisme, după ce au chefuit în noaptea de Revelion. Din cauza consumului în exces a băuturilor alcoolice, aceştia nu au fost în stare să-şi menţină echilibrul şi au căzut.

Este şi cazul a două tinere, care au exagerat cu alcoolul şi au fost aduse cu ambulanţa la Urgenţă. Medicii de gardă spun că una dintre ele a căzut de pe masa din localul unde au chefuit toată noaptea.

Iar acest bărbat bine dispus a fost găsit în stradă de un trecător.

"Oooo televiziunea! Ce s-a întâmplat cu Dumneavoastră? Peripeţiile lui Buratino".

"A sunat la serviciul de urgenţă un trecător. A spus că bărbatul a căzut. Are luxaţie la umărul stâng", a declarat medicul serviciul de urgenţă CNAMUP, Gheorghe Arhirii. 

În total, 46 de persoane cu diverse traumatisme au avut nevoie de îngrijiri medicale, în ultimele 24 de ore.

Ghinion a avut şi acest bărbat, care suferă de insuficienţă renală. În ajunul Noului An el şi-a fracturat piciorul, după ce şi-a pierdut echilibrul din cauza stării grave de sănătate:

"Am coborât din taxi, la mine tensiunea e cam slabă. Costelele s-au deplasat şi m-am prăbuşit. Rău am întâlnit Anul Nou. Cu dureri, chin şi necaz".

De îngrijiri medicale a avut nevoie şi acest bătrân, fost dansator al formaţiei "Joc".

Medicii spun că în majoritatea cazurilor, pacienţii s-au traumat acasă.

Peste 900 de moldoveni au solicitat ajutorul medical de urgenţă în ultimele 24 de ore. Printre ei au fost 192 de persoane cu viroze şi 40 cu afecţiuni respiratorii grave. Totodată, doi oameni s-au rănit uşor în timp ce au utilizat petardele.

În total, 272 de pacienţi au fost spitalizaţi.

publika.md

0