891

Ambasada Rusiei din Damasc, atacata cu obuze de mortier. Pe cine da vina Kremlinul

Ambasada Federatiei Ruse la Damasc a fost vizata miercuri in doua randuri de tiruri de obuze, insa fara a face victime sau pagube materiale, a anuntat Ministerul de Externe rus, care denunta "o provocare".

"La 13:00 si 13:19 ora Moscovei (10:00 si 10:19 GMT), Ambasada Rusiei in Siria a fost bombardata de teroristi. Un obuz, care din fericire nu a explodat, a cazut in curtea interioara a ambasadei", se spune intr-un comunicat al diplomatiei ruse. 

"Al doilea obuz a cazut in apropierea imediata a teritoriului" ambasadei, precizeaza ministerul, adaugand ca genistii au neutralizat incarcaturile explozive. 

"Consideram aceasta noua provocare a extremistilor care doresc sa submineze procesul de reglementare pasnica a situatiei din Siria drept o noua confirmare a intentiei lor de a continua sa semene teroare si violenta" in aceasta tara, a subliniat diplomatia rusa. 

Ambasada Federatiei Ruse la Damasc, instalata in cartierul Mazraa, a fost de mai multe ori in acest an tinta unor tiruri. In mai 2015, un barbat a fost ucis de tiruri de mortier in apropiere de cladirea ambasadei. 

Rusia intreprinde de peste un an o campanie de bombardamente aeriene in Siria, in sustinerea trupelor aliatului sau, presedintele Bashar al-Assad. Aceasta sustinere i-a permis regimului de la Damasc sa recucereasca recent din mainile rebelilor al doilea oras ca marime al tarii, Alep.

protv.md

0