898

Nicolae Timofti: "I-am spus și lui Plahotniuc că nu am avut dreptate și o să corectez public afirmația"

Președintele în exerciţiu, Nicolae Timofti, regretă declarațiile pe care le-a făcut în privința lui Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședintele PDM, precum că la comanda acestuia se fabrică dosare familiei sale.

Șeful statului susține că a fost indus în eroare şi a făcut declaraţiile sub influenţa emoţiilor. El se referă la situația când candidatura lui Vlad Plahotniuc a fost înaintată la funcția de premier. Afirmațiile au fost făcute de președintele Timofti în cadrul unui interviu pentru Ziarul "Timpul"

Nicolae Timofti a recunoscut că cineva ar fi exercitat asupra lui o presiune și că mai târziu a avut dovada că informația de care dispunea nu era adevărată.

Președintele în exercițiu susține că a fost informat greșit de cineva foarte apropiat. Iar despre asta l-a anunțat ulterior și pe Vlad Plahotniuc.

Șeful statului i-a spus prim-vicepreședintelui PDM că n-a avut atunci dreptate și că politica e politică.

"A fost o referință a mea la o anumită presiune pe care ar fi exercitat-o cineva asupra mea, la o amenințare precum că se fac dosare familiei mele (era vorba de fiul meu, de fapt). Am făcut aceasta declarație la emoții. Mai târziu am avut dovada că informația pe care de care dispuneam nu era adevărată, am fost indus în eroare de cineva foarte apropiat, din motive pe care nu vreau să le expun public. I-am spus ulterior și lui Plahotniuc ca n-am avut dreptate atunci și că politica e politică. M-am gândit că e bine să corectez acea eroare printr-o declarație publică, la o ocazie potrivită, precum este acest interviu. Cu atât mai mult că informația despre care vorbim a fost intens speculată, a fost subiect de dezbatere în spațiul public și a ajuns și la ambasadorii străini acreditați în Republica Moldova. Poate am mai luat și alte decizii neinspirate și timpul încă nu și-a spus cuvântul… Acum nu le realizez, dar, dacă se va întâmpla aceasta, nu voi ezita să le corectez, să recunosc că le regret", a declarat Nicolae Timofti. 

Totodată, în finalul mandatului său, președintele recunoaște că a comis și alte greșeli.

El menționează și faptul că a avut prea mare încredere în unii șefi de instituții. El susține că trebuia să-şi impună punctul de vedere şi poate, astfel, ar fi evitat anumite situații, cum ar fi cazul din sistemul bancar.

publika.md

0