988

Președintele Asociaţiei „Onoare, Demnitate şi Patrie”, Vlad Bilețchi, susține că este hărțuit de poliție

hartuit, vlad bilețchi
Președintele Asociaţiei Obştești „Onoare, Demnitate şi Patrie”, Vlad Bilețchi, susține că este hărțuit de forțele de ordine pentru a recunoaște că ar fi încălcat legea atunci când a protestat în fața Guvernului și Comisiei Electorale Centrale față de rezultatele alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

 El a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că i se impută faptul că la acţiunile din 14 şi 15 noiembrie, când s-a protestat față de modul în care s-au desfășurat alegerile prezidențiale din 13 noiembrie, protestatarii nu au respectat locul desfăşurării acţiunii şi, respectiv, au blocat parţial arterele de circulaţie, fapt pe care i-au fost aplicate deja două amenzi.

Totodată, liderul protestatarilor a declarat că a fost acționat în judecată, fiind cercetat pentru chemare la violență și perturbarea ordinii publice.

Vlad Bilețchi respinge orice acuzație la adresa sa, menționând că este vorba despre o amplă campanie de denigrare a mișcării protestatare. Totodată, el a anunțat că va contesta învinuirile care i se aduc în instanțele superioare și va cere ca procesul să fie unul public. Mai mult, liderul Asociaţiei Obştești „Onoare, Demnitate şi Patrie” declară că a depus o plângere la Consiliul Coordonator al Audiovizualului prin care a cerut sancționarea mau multor posturi TV și Radio care ar fi difuzat o serie de materiale denigratoare la adresa sa.

Amintim că luni şi marţi, mii de oameni au ieşit în stradă, la Chişinău, pentru a-şi exprima nemulţumirea cu privire la modul de desfăşurare a alegerilor prezidenţiale, pe care le consideră trucate. Aceștia au cerut invalidarea scrutinului și organizarea de alegeri repetate. 

radiochisinau.md

0