1111

Le-a ars casa în totalitate. O familie cu 3 copii are nevoie urgentă de ajutor

casa ard, familie cu 3 copii
Au pierdut tot ce aveau. Și nu aveau prea multe… O familie din satul Noroceni, r. Orhei, a rămas sub cerul liber din cauza unui incendiu care le-a distrus în întregime casa pe care tocmai o terminase de renovat. Agoniseala de-o viață a soților Claudia și Aurel Coropca s-a făcut scrum în mai puțin de o oră, nemaiputându-se salva nimic. Acum ei au nevoie de ajutorul nostru pentru a o lua de la capăt.
casa ard, familie cu 3 copii
Nenorocirea s-a abătut asupra lor pe 30 octombrie 2016, în momentul în care erau cu toții la votare.

“Am alergat într-un suflet acasă, dar până la venirea pompierilor nu mai rămăsese nimic. A ars absolut tot, acoperiș, haine, acte, cărți, mobilier și aparatură electronică și electrocasnică. Am rămas doar cu hainele de pe noi și trebuie să luăm totul de la zero. Dar îi mulțumesc lui Dumnezeu că cei trei copii ai noști erau cu noi și nu au pățit nimic. Am decis în ultimul moment să-i luăm cu noi la vot!”, ne-a declarat Claudia (35 ani) despre ziua în care locuinţa a fost cuprinsă de flăcări.
familie cu 3 copii, act de binefacere
Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza sobei, dar femeia susține că, cel mai probabil, casa a ars din cauza unui scurtcircuit electric, pentru că flacăra cea mai mare era în camera în care erau instalate computerul și televizorul.

Soţii Coropca, împreună cu cei trei copii, de 2 ani, de 11 și, respectiv, 12 ani, dorm acum în casa bătrânească a părinților, aflată în aceeași curte. Împreună cu buneii se înghesuie într-o cameră de 10 metri pătrați și speră să treacă cu bine peste această iarnă.
act de binefacere, familie cu 3 copii
Între timp au curăţat terenul pe care se afla casa afectată de incendiu, au primit de la săteni piatra necesară la fundaţie, dar au nevoie de ajutor financiar sau materiale de construcție pentru a clădi o casă nouă.

“Ne-au ajutat sătenii, care și cu cât a putut, o parte din ei s-au oferit să ne ajute gratuit la ridicarea casei, dar deocamdată nu avem mijloace financiare. Le mulțumim la toți pe această cale. Nu știu cum vom reuşi să ne descurcăm”, ne-a spus Aurel Coropca (41 ani).
act de binefacere, casa ard
Pentru că le-ar fi imposibilă reconstrucția casei din resurse proprii, dat fiind faptul că ambii soți munceau la negru la reparația locuințelor în Chișinău, ca viaţa acestei familii să intre pe un făgaş normal ei au mare nevoie de solidaritatea noastră.
act de binefacere, casa ard
Așadar, omenii cu suflet mare care vor sa ajute această familie, cu bani sau materiale de construcţie, pot lua legătura direct cu Claudia Coropca la numărul de telefon 060 468 991. Orice sprijin, orice ajutor cât de mic este binevenit.
familie cu 3 copii, act de binefacere

thewoman.md

0