948

Mesaj dur de la Dodon pentru Băsescu: „Mai profitați câteva zile de cetățenia R. Moldova”

cetatenie, basescu
Candidatul PSRM la preşedinţie, Igor Dodon, promite că dacă va fi ales șef al statului va asigura bunele relaţiile atât cu Federaţia Rusă, cât şi cu România şi Uniunea Europeană, va retrage imediat cetăţenia Republicii Moldova cuplului Traian și Maria Băsescu şi va anula Legea cu privire la egalitatea de şanse.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul dezbaterilor electorale de la postul de televiziune „PRO TV Chişinău”, transmite IPN.

„Voi fi un preşedinte al tuturor. Integrarea Euroasiasiatică va rămâne o poziţie a partidului. Voi păstra bunele relaţii cu Federaţia Rusă, Uniunea Europeană şi România. Cetăţenii Republicii Moldova nu trebuie să piardă dreptul de a călători fără vize în Uniunea Europeană. Trebuie să păstrăm bunele relaţii cu Federaţia Rusă, pentru că este o piaţă de desfacere pentru produsele noastre, pentru că acolo lucrează cetăţenii noştri”, a declarat Dodon.

Candidatul PSRM a mai spus că una din acţiunile imediate pe care le va întreprinde când va ajunge în fotoliul prezidenţial va fi retragerea cetăţeniei Republicii Moldova pe care a primit-o recent fostul preşedinte român, Traian Băsescu, şi soţia sa. „Eu am studiat cum au primit cetăţenia soţii Băsescu. Au fost multe încălcări de procedură. Domnule Traian Băsescu, pregătiţi-vă, că după 13 noiembrie veţi pierde cetăţenia pe care nu o meritaţi!”, a declarat liderul socialist. 

radiochisinau.md

0