997

Traian Basescu depune astazi juramantul de cetatean al Republicii Moldova

moldova, traian basescu
Fostul presedinte Traian Basescu si sotia sa, Maria Basescu, vor depune juramantul, joi, ca viitori cetateni ai Republicii Moldova. Ceremonia, care va avea loc la Ambasada Republicii Moldova la Bucuresti, se va desfasura in jurul orei 16,00.

Ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti, Mihai Gribincea a declarat marti ca depunerea juramantului in vederea obtinerii cetateniei moldovenesti de catre Traian Basescu are in vedere atat respectarea legislatiei in materie din tara sa, cat si intentia fostului presedinte de a vota la turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

Diplomatul a precizat ca, ulterior depunerii juramantului, familia Basescu va trebui sa depuna actele pentru pasapoartele moldovenesti ca sa isi poata exercita dreptul de vot la turul doi al prezidentialelor din tara vecina.

Basescu a declarat marti seara, la TVR 1, ca isi mentine intentia de a vota la turul doi al prezidentialelor din Republica Moldova, dar ca acest lucru este conditionat de obtinerea actelor de identitate.

Traian Basescu a primit cetatenia Republicii Moldova prin decretul presedintelui Nicolae Timofti, semnat la inceputul lunii iunie.

protv.md

0