1062

Iurie Leancă s-a întâlnit cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel

intalnire, merkel
Fostul premier, Iurie Leancă a avut o întâlnire cu Angela Merkel, cancelar al Germaniei. Potrivit unui comunicat al formațiunii, politicienii au discutat „viitorul Republicii Moldova și pașii pentru implementarea noilor standarde europene de viață”.

Potrivit sursei, Cancelarul Angela Merkel și-a afirmat susținerea pentru Iurie Leancă ca și candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova. 

„Am vorbit despre provocările actuale prin care trece Moldova, dar și cele care afectează Germania și Uniunea Europeană. I-am relatat dnei Cancelar principale teze ale programului meu politic cu care merg în alegerile prezidențiale și ea mi-a urat succes”, a declarat Iurie Leancă. 

Nu este primul politician din Moldova care se pozează cu lideri ai țărilor mari în preajma campaniilor electorale, fiind în afara funcțiilor publice. În luna noiembrie 2014, președintele PSRM, Igor Dodon și adjuncta acestuia, Zinaida Greceanîi, au avut o întâlnire cu Vladimir Putin. Imaginea a apărut pe toate panourile electorale.

agora.md

0