3618

Ajută un copil să audă — salvează-l pe Nichita!

V-ați imaginat vreodată, cum ar fi niciodată să nu o auzi pe mama? Sau pe tata? Niciodată să nu auzi ploaia? Muzica?

Nichita Garaz s-a născut pe 2 Aprilie 2014, moment așteptat cu mare nerăbdare și bucurie de părinți și familie. Totul a fost bine până în jurul vârstei de 2 ani, când au apărut primele semne de întrebare, întrucât Nichita nu reacționa la zgomote puternice. 

strangere de fonduri, implant cohlear

L-am programat pentru un screening auditiv, iar rezultatul a fost șocant: Nichita era suspectat de Surditate bilaterală tip sensoroneural formă severă, următorul pas fiind un test de diagnostic audiologic pentru a afla cât aude. 

Ne-a fost greu să acceptăm această diagnoză, însă ne-am mobilizat și am continuat investigațiile, cu speranța că rezultatul testului de diagnostic îl va infirma pe cel anterior. Iar rezultatul primit ne-a spulberat orice speranță, diagnosticul fiind unul sigur: Nichita nu auzea aproape deloc. 

ajutal pe nichita, nichita garaz

Recomandarea medicală i-a achiziționat lui Nichita două aparate auditive (câte unul pentru fiecare ureche). Din păcate, aceste aparate nu l-au ajutat, astfel confirmându-se că, din păcate, auzul nu se poate ameliora în astfel de cazuri, ci doar agrava. Iar singura lui șansă de a auzi este implantul cohlear. 

Însă timpul nu este un aliat pentru Nichita, șansele lui de recuperare a vorbirii fiind mult mai mari dacă această intervenție se face cât mai repede posibil, până ce Nichita ajunge la vârsta de maxim 3 ani. După această vârstă șansele lui de recuperare și integrare în sistemul de învățământ normal scăzând drastic.

Statul din păcate nu poate achita costurile acestui implant, deoarece nu dispune de asemenea sume pentru astfel de cazuri. Costul unui implant este de aproximativ 22641€, cu mult peste posibilitățile noastre financiare, astfel că aceasta campanie de strângere de fonduri este singura noastră soluție.

Ca orice părinte, ceea ce ne dorim este ca Nichita să poată auzi și apoi vorbi, iar acest lucru este posibil doar cu ajutorul vostru. Îi puteți dărui lui Nichita șansa de a deveni un copil normal. Orice donație este un pas spre o viață normală pentru copilul nostru. 

Vă mulțumim din suflet!

Donații se pot face în contul:

 • Beneficiary’s Bank: VICTORIABANK, Chisinau,Moldova            
 • SWIFT Code: VICBMD2X
 • Benificiary: GARAZ MARIANA SERGIU
 • IBAN: MD95VI225931606030805167

Sau:

 • Fundaţia de Caritate „Sfântul Gheorghe”
 • Mun.Chișinău, or. Codru, str.Tadeuș Malinovschi, 16 
 • c/f: 1010620001522 
 • Cod IBAN: MD47MO2224ASV35534787100 
 • BC “Mobiasbanca – Groupe Societe Generale” 
 • SA MOBBMD22.

Donații prin aparate QIWI (bpay): № 17002005

Donații sms la № 9002 (text: Nikita) 

Apel tel. fix: 090009002. 

Donații Paypal: "ssainsus@yahoo.com"(specificând Nikita). 

Date de contact: 

 • +37368699384 — Tata 
 • +37368617161 — Mama

Date de e-mail: 

Pentru detalii puteți accesa site-ul: 

http://helpnichita.simplesite.com/

0