1262

Solistul trupei Zdob si Zdub, Roman Iagupov, despre furtul miliardului: "Toti stiu cine e de vina"

roman iagupov, zdob si zdub
Roman Iagupov a vorbit cu sinceritate despre situatia din Republica Molodva pentru presa din Romania.

Astfel, solistul trupei Zdob si Zdub a oferit un interviu pentru argumentul.ro, in care a vorbit atat despre parcursul trupei Zdob si Zdub, participarea la Eurovision, dar a atins si alte subiecte, ce tin de situatia politica si sociala a tarii noastre.

Intrebat fiind despre furtul miliardului de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova si daca va fi vreodata cineva recunoscut vinovat pentru aceasta crima, iata ce a spus muzicianul:

"Toti stiu cine e de vina. De vina sunt oamenii care guverneaza tara. Jumatate de tara e corupta. Societatea e prinsa de o caracatita mafiota. Ei nu au un pic de dragoste fata de acest pamant si oamenii care muncesc onest. Din cauza aceasta nimeni n-o sa-l caute pe vinovat ca sa-l traga la raspundere. Acei oameni care au facut acest furt, mi-e si mila de ei, caci nu–si dau seama ce fac.. Dar, haideti sa nu discutam subiecte triste. Eu nu-s politician…"

Totodata, Roman a mai fost intrebat daca ar accepta oferta de a reprezenta Romania la concursul Eurovision. Solistul trupei a marturisit ca nu vor mai participa vreodata la acets concurs: "Ar fi o onoare sa reprezentam Romania la ESC, dar noi nu vom mai merge la acest concurs pentru a 3-a oara. As prefera sa mergem la munte, la ciobeni, sa gustam din viata autentica, sa gasim comori muzicale si inspiratie. Lumea muzicii e mult mai diversa si nu se limiteaza la Eurovision. Mai exista si alte festivaluri: Zsiget, Montreux… As pleca cu mare placere intr-o expeditie in Romania in cautarea perlelor muzicale. Acum am obosit de orase si cluburi. Romania are o cultura si natura extrem de bogata si merita sa fie explorata!"

perfecte.md

0