1146

Iurie Leancă: Funcţia de preşedinte nu este chiar atractivă pentru noi

declaratii, functia de presedinte
Partidul Popular European din Moldova nu este interesat de funcţia de preşedinte atât cât pârghiile şefului statului sunt limitate. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele PPEM, Iurie Leancă, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune „TVR Moldova”, transmie IPN.

„Încă nu am decis, dacă vom avea o candidatură pentru funcţia de preşedinte. Graba strică treaba. Prerogativele şefului statului sunt limitate. Vom decide dacă vor fi operate schimbări în această direcţie. Îmi doresc să am o funcţie ca să pot demonstra cetăţenilor că sunt şi politicieni care acced la putere nu doar pentru aşi face propriile interese”, a explicat Iurie Leancă.

Fostul premier a mai adăugat că a avut posibilitatea de a se angaja într-o instituţie din afara ţării, cu un salariu bun, dar a decis să rămână în politica moldovenească pentru că a dorit să continue „cele începute în anul 2009”.

Leancă şi-a exprimat dezacordul că odată cu revenirea la alegerea şefului statului prin vot direct, în urma deciziei CC din 4 martie, nu s-a revenit şi la prerogativele pe care le-a avut anterior şeful statului. „Constat o anumită discrepanţă între modul de alegere ale şefului statului şi atribuţiile acestuia. Contează foarte mult ce fel de mandat va avea şeful statului”, a declarat liderul PPEM.

Iurie Leancă a opinat că scrutinul prezidenţial ar trebui să se desfăşoare la toamnă pentru ca toţi candidaţii să aibă timp să se pregătească.

voceabasarabiei.net

0