9556

Un tînăr diagnosticat cu cancer, are nevoie de ajutorul nostru

resurse financiare, lilian caracas
Lilian Caracas in varsta de 30 ani a fost diagnosticat cu Limfom Non Hodgkin, o forma agresiva de cancer a sistemului limfatic. Năpastiile familiei Caracas nu s-au oprit aici, în scurt timp după ce medicii i-au pus tînărului diagnoza Limfom Non Hodgkin, tatăl său a decedat de la o  formă ascunsă de cancer în ultima stadie. Această istorie tragică ne este relatată de scrisoarea îndurerată a mamei sale.

”Mă numesc Valentina Caracas. Băiatul meu pe numele Lilian, cu vârsta de 30 ani are nevoie de ajutorul vostru. Totul sa început din decembrie când avea dureri mari în abdomen, medicii credeau că e ceva neînregulă cu stomacul, însă nu a fost așa. Pe data de 1 aprilie 2015, Lilian a fost internat în spitalul din Chișinău, pentru a primi tratament, o luna medicii au făcut investigații până când au depistat o tumoare în abdomen, astfel medicii i-au facut o intervenție chirurgicala. În aceași perioadă, soțul, pe data de 7 aprilie, a făcut convulsii la serviciu și a fost luat cu ambulanța. După mai multe investigații a fost confirmat diagnosticul de cancer pulmonar cu 3 metastaze în creier. Medicii ne-au spus ca nu are șanse. In acel moment băiatul era după operație foarte complicata cu durata de 3.45 min. Era foarte slăbit, după biopsie s-a confirmat diagnosticul de limfom nonhodkin (cancer la sânge). A fost foarte dureros sa știu că pierd 2 oameni dragi, în același timp, Lilian a primit foarte multe perfuzii de sânge pentru că era foarte slăbit. Pe data de 13 mai 2015 soțul a decedat, in tot acel timp tatăl cu fiul nu se puteau vedea pentru că erau în stare gravă ambii. La înmormântare Lilian nu a putut fi prezent, starea lui era prea gravă, această veste la întristat și mai mult. A fost transferat în spitalul oncologic să urmeze tratamentul de chimioterapie, însă, după 3 ședințe iau apărut metastaze la creire, iar în luna iulie i-a fost paralizată partea stânga a corpului. Lilian a luptat pentru ca este un băiat tânăr, cu ajutorul masajului și rugăciunilor noastre el s-a ridicat pe picioare si a început să meargă. Medicii ne-au sfătuit să apelăm la tratamentul prin transplant de celule stem,  cu părere de rău la noi in Chișinău nu se face o asemenea proceduri, însă am fost acceptați de medicii din București. La moment Lilian se afla în București la tratament, el are nevoie de susținere financiara pentru că s-au adunat prea multe cheltuieli. Asistența socială i-a dat gradul 1 de invaliditate, pentru aceasta noi primim ajutor lunar de 100 lei, ceea ce nu este suficient pentru întreținerea tratamentului. Eu sunt in Chișinău si nu am posibilitatea să merg la el sa stau acolo pentru că nu am adăpost. Mă adresez tuturor oamenilor cu suflet mare, el are nevoie de susținerea voastră! ”

sursa

5