StopHam: Raportul de la raidul din data de 04 martie 2014
![]()
Astăzi, 04 martie 2014, activiștii ai mișcărilor sociale "StopHam Moldova", participanții mișcării contra parcării neregulamentare iarăși au ieșit pe stărzile Chișinăului.
![]()
Cum și ne-am înțeles, ne-am întâlnit la intrarea în "Lumea copiilor" - acum "Gemeni". Astăzi, pe placul multor acticiști, la eveniment s-a alăturat prietenul nostru - Alexandru Pocatilov, care mereu susținea miscarea noastră doar online. Acum și în offline. Este superb că "bătrânii" sunt încă în rândurile activiștilor.
![]()
![]()
Dar să revenim la raid …
![]()
Înspirați de experimentul cu numele "Pietonii au rămas fără trotuare", noi am mers în "punctul fierbinte".
![]()
Mergeam pe strada Pușkin în direcția spre Columna. În rețelele sociale destul de des primim plângeri în privința acestei străzi - și chiar astăzi am observat foarte multe autovehicule ai colaboratorilor Băncii de Economii, care erau parcate sub semn de interdicție. Mai mult ca atât - în urma raidului s-a constatat ca coloboratorii băncii au amenajat o parcare improvizată și au instalat coloane la marginea drumului.
![]()
Fără discuții, coloanele au fost curățate - Regulile de circulație e pentru toți!
![]()
Reacția șoferilor, intenția de lua și de a strica camera, cearta - nimic nu s-a schimbat, dar deja ne-am obișnuit cu aceste lucruri.
![]()
E important faptul că fiecare "infractor" a primit sticherul său, iar pietonii care au privit cum s-a desfășurat raidul au plecat cu gândul că în acest oraș mai există persoane căror NU LE PASĂ!