1035

Chirtoaca “FURA” ideile lui Dodon?




Primarul general, Dorin Chirtoacă, insistă ca presa să aibă acces în sala de ședințe, în timpul plenarelor din Parlament.
 
În acest sens, el a solicitat astăzi, 17 februarie, Direcției Asistență Juridice să facă un demers către conducerea Parlamentului, prin care să ceară înlăturarea acestei lacune.
 
În mod normal presa trebuie să asiste în sala de ședințe. Vrem democrație, vrem libertate, dar nu ne conducem după aceste principii”, a declarat Dorin Chirtoacă la sfârșitul ședinței operative a serviciilor primăriei.
 
Reacția edilului vine după ce mai mulți jurnaliști s-au arătat nemulțumiți de faptul că nu au acces în sala plenară, ci sunt ținuți într-un birou separat, de unde pot urmări întreaga ședință online.
 
Actualitati.md aminteste ca liderul socialistilor Igor Dodon la 14 februarie a inregistrat un proiect de lege prin care a cerut modificarea Regulamentului Parlamentului in detrimentul mass-mediei.
 
Socialistii au pregatit si au integistrat un project de lege pentru modificarea Regulamentului Parlamentului. Propunem - "Caracterul public al sedintelor Parlamentului este asigurat prin accesul liber in Sala de sedinte a reprezentantilor acreditati a mass-media".


0