992

Primarul de Balti: Noi nu vom incalca legea si nu vom organiza un referendum privind vectorul extern de dezvoltare


In raionul Drochia si in municipiul Balti vor fi organizate referendumuri locale, similare cu cele din Gagauzia, iar pana la sfarsitul zilei alte cateva raioane isi vor inregistra oficial initiativa. Despre aceasta a anuntat liderul PSRM, Igor Dodon ieri, in cadrul unei conferinte de presa.
 
El a facut apel catre reprezentantii tuturor raioanelor si fortelor politice de pe esicherul de stanga sa se asocieze initiativei socialistilor si sa "demonstreze guvernantilor ca oamenii au o optiune diferita si sunt impotriva UE".
 
Sa fie un raspuns sau o afirmatie la apelul lui Dodon, dar primarul de Balti Vasile Panciuc care face parte din PCRM are o cu totul alta parere.
 
Noi nu vom încălca legea și nu vom organiza un referendum privind vectorul extern de dezvoltare promovat de coaliția de guvernare și Guvern. Însă cred că ei singuri ar trebui să se gîndească serios asupra celor întîmplate și să anticipeze asemenea acțiuni – să organizeze sondaje la scară larga la acest subiect, chiar poate un referendum național”, a declarat Panciuc.
 
Amintim ca anterior reprezentantii PCRM s-au declarat pentru integrarea Republicii Moldova in Uniunea Vamala.
 

0