920

Declaratie: Maia Sandu are dosar penal si trebuie DEMISA




Partidul Liberal vine cu noi probe privind acuzațiile sale la adresa Ministerului Educației.  În decembrie, liberalii acuzau ministerul, în persoana Maiei Sandu, că se colectează ilegal date cu caracter personal de la elevi și profesori.
 
De această dată, PL a prezentat un răspuns oficial din partea Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP), prin care s-a constatat faptul că Ministerul Educației a fost obligat să suspende colectarea datelor personale, însă Ministerul nu s-a conformat acestei somații.
 
Deputatul liberal, Valeriu Munteanu, a explicat că, în decembrie 2013, PL a sesizat Centrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal și, pentru că ilegalitățile continuau, pe numele ministrului, Maia Sandu a fost deschis un dosar penal, pe motivul insubordonării față de deciziile Centrului.
 
Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a specificat că toată această comandă este una politică și vine din partea liderului PLDM, Vlad Filat, care ar putea utiliza toată această informație în scopuri de partid în cadrul electoralelor parlamentare.


0