1121

INCREDIBIL! Renato Usatii doneaza Gagauziei 500 mii de lei pentru referendum




Cu puţin timp în urmă, omul de afaceri Renato Usatîi a anunţat că va dona 500 de mii de lei pentru organizarea referendumului din UTA Gagauzia, care va avea loc la 2 februarie.
 
Am decis să transmit 500 000 lei conducerii Găgăuziei pentru organizarea referendumului care se va desfăşura la 2 februarie. Stimate domnule Furmuzal, corabia care apără statalitatea moldovenească a rămas pe val şi nu se teme de nici un fel de furtuni. Cu respect faţă de toţi locuitorii Găgăuziei, Renato Usatîi.”, a scris Usatâi pe profilul său de facebook.
 
Anterior, după ce administraţia Centrală a anunţat că nu va finanţa acest plebiscit, încă un om de afaceri din Rusia anunţase că va sprijini financiar organizarea referendumului din Găgăuzia.
 
Totodată merită de menţionat şi faptul că autorităţile de la Chişinău au declarat că referendumul nu va avea loc. Chiar şi preşedintele Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase s-a arătat convins de faptul că referendumul nu va fi desfăşurat, având în vedere că există o decizie executorie a instanţei de judecată care interzice acest lucru.


0