839

Se intimpla in Moldova. Atac RAIDER la o corporatie moldoveneasca




Consiliul Corporaţiei de Finanţare Rurală din Republica Moldova anunţă că întreprinderea este supusă unui atac raider masiv din partea unor grupări cointeresate de preluarea controlului asupra unei companii capitalizate, profitabile şi neafiliate politic.
 
Acţionarii companiei sunt presaţi şi ameninţaţi fizic pentru a-i determina să adere sau să renunţe la anumite acţiuni de protejare a capitalului instituţiei.
 
Prin diverse metode, inclusiv dezinformarea acţionarilor minoritari, a creditorilor şi organelor de supraveghere, se încearcă manipularea opiniei acestora cu scopul demiterii actualului Consiliului şi a Direcţiei Executive şi instituirii controlului asupra fluxurilor financiare ale companiei.
 
Se presupune ca atacul ar fi susţinut de unii reprezentanţi ai organelor de stat“, se spune într-un comunicat al Corporaţiei.
 
Administraţia societăţii susţine că în pofida acestor fapte, Corporaţia de Finanţare Rurală este într-o situaţie financiară excelentă, cu un portofoliu de credite calitativ şi operaţiuni transparente.
 
Corporaţia de Finanţare Rurală este instituţie de microfinanţare fondată în 1997 acţionari ai căreia sunt asociaţiile de economii şi împrumut din Republica Moldova. Pe parcursul activităţii Corporaţia a acumulat un capital propriu în mărime de 125 milioane lei.


0