988

PROFESII URBANE: Patul, cheia de la succesul fotomodelelor


Lumea modei este o lume frumoasă, privită din exterior. Dincolo de mirajul de a fi fotomodel, puţini sunt cei care ştiu, de fapt, care sunt compromisurile pe care trebuie să le facă un manechin. Cum este, de fapt, acea lume, îţi spune modelul  Denisa Revenco (Emma).

-         Povestestene cite ceva despre tine

Am 19 ani sunt zodia taur și studiez filologia (bilingv engleza) Aparent, sunt o fire retrasă, liniștită. Asta pină cind reușești să-mi ciștigi încrederea. Atunci vei descoperi o alta latură a mea pe care foarte putini oameni o cunosc. Majoritatea timpului îl petrec la școală, iar in timpul liber îmi place să-mi înseninez gindurile ascultind muzică și citind. De asemenea îmi fac timp să ies cu prietenii-putină relaxare nu strică.

-         Multi tineri, atunci cind cunosc succesul, intra in patima drogurilor, cum crezi de ce?

Tot mai mulți tineri intră în patima drogurilor, adevărat. Cred că acest lucru se înimplă datorită dorinței de evadare din cotidian. Majoritatea tinerilor găsesc atractive toate lucrurile care sunt ilegale. De ce? Ilegal suna periculs, aventură. Legal e ceva plictisitor, ce au mai făcut și alții înainte, nesatisfăcător. Mare păcat că nu se gândesc la consecințe decât atunci când este târziu și simpla lor voință nu îi mai ajută. Odată căzut,trebuie să înveți să te ridici. Și când vezi că nu poți singur,te panichezi, te pierzi. M-am întrebat de multe ori de ce se întâmplă asta si am ajuns la concluzia că dacă ar avea un suport familial puternic si prieteni apropiați care să le spună ce e bine si ce nu, copiii,elevii,tinerii tot nu s-ar opri până ce nu ar da singuri cu capul de zid.

-         De cit timp faci modeling si in ce tari ai reusit sa ajungi?

De la virsta de 14 ani fac modeling, mai intii m-am inscris la o scoala privata din Chisinau dupa care am mers in Romania. Aici incetisor mi s-au deschis multe drumuri. Am reusit sa ajung cu prezentarile de moda in Ucraina, Paris, Romania, Amsterdam, Milano. Anul acesta se pare ca voi ajunge in Rusia.

-         Se vehiculeaza ca pentru a fi un model recunoscut in lume trebuie sa treci prin patul celor care au bani sau cel putin te sponsorizeaza, sa fie oare adevarat?

Ce pot sa va spun, este adevarat, modelelor li se propun tot felul de chestii dar de noi depinde daca acceptam sau refuzam, daca vrem sa ajungem sus prin munca depusa de noi sau a altcuiva, oricum eu cred ca daca tare iti doresti ceva cu adevarat se implineste numai cind muncesti si depui efort.

-         Cum trebuie să arate pentru tine baiatul ideal?

Băiatul ideal pentru mine ar trebui să știe cum să se comporte cu mine (sunt o fire destul de dificilă). Trebuie să fie atent la detalii (pentru că până la urmă acestea fac diferența), carismatic si neaparat optimist. Întotdeauna căutăm ce ne lipsește. Mi-ar plăcea să fie rebel, să știe exact ce trebuie să facă și să nu aștepte să-i cadă totul din cer; deci neaparat munictor. Să aibă un scop fixat, acolo undeva departe și să facă orice îi stă în putere să-l atingă, apreciez ambiția foarte mult. Având în vedere că eu sunt înaltă, trebuie să fie mai înalt decât mine și preferabil brunet.

-         Ce hobby-uri ai?

Îmi place foarte mult să citesc- este modul meu de scăpare din rutină. Astfel pot să fac parte din poveste și simt adrenalina cum îmi curge prin vene. Uneori îmi place să-mi creez propriul scenariu și atunci scriu. M-am axat mai mult pe poezie, pur și simplu mă regăsesc printre versuri. Este cel mai plăcut mod de a mă descărca, las lucrurile să treacă pe lângă mine și eu scriu.

-         Ce te atrage la modeling?

Modelingul mă atrage prin frumosul pe care îl promovează. Întotdeauna mi-a plăcut să-mi schimb îmbrăcămintea de doua-trei ori pe zi și să port tocuri. Intr-o zi m-am gândit să-i fac o vizita unei vechi prietene care se ocupa deasemenea cu modelingul și a meritat. În lumea aceasta îmi plac oamenii îmi place că vor să dea ceea ce au mai bun, sunt muncitori, seriosi și foarte inventivi.

-         Ce apreciezi cel mai mult la un om și ce nu?

La un om apreciez cel mai mult sinceritatea. Vreau să aud ce ai de spus atâta timp cit spui adevărul și nu încerci să-l ocolesti. Detest minciuna și ipocrizia. Dacă eu nu ți-am făcut nimic atunci nu ai niciun drept să te comporți urât, părerea mea.

-         Conteaza banii pentru tine?

Din păcate se pare că banii contează foarte mult în ziua de astăzi. Sunt de acord, trebuie să trăim, dar nu neaparat în palate. Banii ne orbesc, nu mai vedem altceva, pe cind adevăratele lucruri importante încearcă să ne tragă de  minecă, să ne trezească. Foarte puțini oameni mai zimbesc, din cauză că sunt prea ocupați să stringă bani. Dacă se continuă în felul acesta, va fi o lume de oameni care nu mai știu cum să zimbească.
 
-         Un mesaj pentru cei care vor citi acest interviu?

Un mesaj pentru voi… nu vă lăsați orbiți de lucrurile aparent importante, sunt efemere. Citiți cât mai mult si orice vă pică-n mâna, comunicați, spuneți-vă problemele cuiva căruia îi pasă, poate reușeste să vă ajute. Nu uitați să zimbiți,nu vă costă nimic.

0