1624

Băsescu susține unificarea cu Republica Moldova



Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la emisiunea”Bună seara, România”, că susține unificarea României cu Republica Moldova și că se va dedica acestui proiect după ce își va termina mandatul. 

”Va fi unul din proiectele în care îmi voi pune resursele după terminarea mandatului, pentru că eu cred în acest lucru. Și cred că România are nevoie de Moldova și Moldova are nevouie de România ca să avanseze mai repede și mai sigur în drumul său european. Nu îmi este rușine de ce am spus și nu mă deranjează dacu un politician sau altul spune că îi întorim pe comuniști. Nu, comuniști sunt toți aceia care joacă între Moscova și Bruxelles, cum face Ianukovici”, a explicat președintele Băsescu. 

Acesta a spus că acest proiect este unul de durată și că este depedent de dorința oamenilor. 

”Dacă în România sunt 70% din români care vor unirea cu Republica Moldova, în Moldova procentul este mult sub 50%. Un astfel de proces este dependent fundmental de dorința oamenilor. Le este greu să-și găsească identitatea, nu există popoare care să poată supraviețui fără identitate, iar identitățile artificiale nu pot fi asimilate. Identitatea este cel mai de preț lucru al unui popor, iar dincolo de Prut nu este altă identitate decât cea pe care o avem noi”, a conchis Traian Băsescu. 
0