1228

Şevciuc NU ESTE ÎMPOTRIVA UNIRII CU ROMÂNIA! Ce vrea în schimb?

sursa foto: gov.md

Şeful administraţiei de la Tiraspol, aşa zisul preşedinte Evghenii Şevciuc, a acordat recent un interviu unui post de radio de limbă rusă, citat de President.gospmr.ru.
Interviul a fost realizat la câteva ore după ce joi, 5 decembrie, Curtea Constituţională de la Chişinău a stabilit că limba oficiala a Republicii Moldova este “limba română, nu limba moldovenească în baza grafiei latine” şi a conferit astfel statut de normă constituţională Declaraţiei de Independenţă din august 1991.
Evgheni Şevciuk consideră, potrivit  sursei citate, că priorităţile de politică externă a Chişinăului constau ” în predarea puterii, sub o formă sau alta, autorităţilor europene de la Bruxelles sau chiar Bucureştiului”.
“Curtea Constituţională a Republicii Moldova a stabilit că limba română este limba oficială. O limbă similară cu cea moldovenească. De asemenea, ei (Chişinăul – n.r.) au foarte mulţi consilieri politici din România. Au loc procese integraţioniste. Noi, bineînţeles, nu suntem împotrivă ca acest lucru să se întâmple, dar am vrea ca Republica Moldova SĂ IA ÎN CONSIDERARE (sublinierea redacţiei) interesele locuitorilor din regiunea transnistreană”, a explicat Şevciuk.
Referitor la Acordul de asociere cu Uniunea Europeana, semnat de Republica Moldova la Vilnius, liderul nistrean a afirmat că este folosit ca instrument de presiune economică, în schimbul unor concesii politice.
Şevciuc a reiterat că că Transnistia doreşte o integrare cu Rusia. De altfel, şeful administraţiei de la Tiraspol a propus  legislativului local încă miercuri, 4 decembrie, să modifice Constituţia în sensul introducerii unor articole care să permită aplicarea legislaţiei ruse pe teritoriul din stânga Nistrului.

 
0