1834

Antonescu la Chisinau

VI DEO. Crin Antonescu, într-un interviu pentru Publika TV: Nu e lapte şi miere în UE, dar este o alegere bună pentru toţi moldovenii . . . .  . .
.
Preşedintele Senatului României, Crin Antonescu, spune că drumul spre Uniunea Europeană este plin de dificultăţi, iar ţara noastră va avea multe obstacole de înfruntat. Totuşi, oficialul român se arată optimist că în următorii ani, Republica Moldova va fi membră a comunităţii europene. Declaraţiile oficialului au fost făcute întrun interviu exclusiv pentru Publika TV..
 
Totodată, preşedintele Senatului României a spus că speră ca în decursul anului 2014, moldovenii se vor bucura de regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană.
.
"Sper ca în cursul anului 2014 această chestiune să fie rapid rezolvată şi cu cât se va rezolva mai rapid, cu atât forţele pro-europene din Moldova vor căpăta mai multă forţă, mai multă susţinere populară, mai ales că la sfârşitul anului vor fi alegeri parlamentare şi în Republica Moldova".
.
Mesajul lui Crin Antonescu pentru moldoveni a fost următorul: "Nu e lapte şi miere în Uniunea Europeană. Nu e deloc lipsit de obstacole drumul până acolo, dar sunt absolut convins că această alegere este o alegere bună pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova".
 
---------------------------
(video) Crin Antonescu: Nu aveți prea mult timp să vă bucurați de succesul de la Vilnius . .. 
 
Republica Moldova nu are prea mult timp să se bucure de succesul înregistrat la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius. Acesta este mesajul transmis de președintele Senatului României, Crin Antonescu, în timpul vizitei sale la Chișinău. Oficialul român a făcut aceste declarații în urma întrevederii avute cu președintele Parlamentului Igor Corman, relevă UNIMEDIA. 
„Am meditat, am discutat și am stabilit planuri de viitor. Obiectivele Republicii Moldova pentru 2014 sunt clare. Dorim să semnăm Acordul de asociere, care include și Acordul de comerț liber. Să obținem o decizie politică a UE de a acorda niște drepturi cetățenilor Republicii Moldova să se miște liber, fără vize în spațiul european. [...] Elaborăm un plan de acțiuni privind implementarea prevederilor acordului. Este în interesul nostru să dezvoltăm o relație firească și contăm pe sprijinul României la implementarea agendei europene în Republica Moldova”, a declarat speakerul Igor Corman.
 
La rândul său, președintele Senatului României, Crin Antonescu, a ținut să felicite cetățenii țării noastre pentru parafarea Acordului de Asociere a RM cu UE.
 
„Hotărârea de la Vilnius este un moment de succes meritat. Nu a fost un pas ușor. Dar trebuie tratat ca atare. E un succes de care nu aveți foarte mult timp să vă bucurați. Și contextul geopolitic, și marile temeri și provocările ale anului 2014 sunt majore. Este foarte mult de muncă. Sunt multe lucruri de făcut în continuare. În România există un consens politic total pentru a sprijini eforturile de asociere și de integrare ale RM pe calea europeană”, a subliniat oficialul român.

-------------------
 
Crin Antonescu, decorat de preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei cu ordinul Dimitrie Cantemir .

Preşedintele Senatului României, Crin Antonescu, susţine că proiectele energetice realizate în comun de către autorităţile de la Chişinău şi Bucureşti vor fi implementate în termenul stabilit. Oficialul român a susţinut astăzi o prelegere la Academia de Ştiinţe a Moldovei, în cadrul căreia a vorbit despre cursul de integrare europeană a ţării noastre şi implicarea României în acest proces.
.
În cadrul evenimentului, Crin Antonescu a fost decorat de preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldove, Gheorghe Duca, cu ordinul Dimitrie Cantemir. "În semn de înaltă preţuire şi profundă recunoştinţă pentru contribuţia substanţială la stabilirea, aprofundarea şi diversificarea relaţiilor de prietenie vă conferă medalia Dimitrie Cantemir", a declarat Duca.
.

Preşedintele Senatului de la Bucureşti a reiterat că România va susţine, în continuare, procesul de integrare europeană a Moldovei.
.
http://www.publika.md/crin-antonescu--decorat-de-presedintele-academiei-de-stiinte-a-moldovei-cu-ordinul-dimitrie-cantemir_1713681.html
0