1016

Resetnicov doreste sa dea FOC pasaportului romanesc in PMAN




Deputatul comunist Artur Resetnicov, se arata revoltat de faptul ca i s-ar putea retrage cetatenia romaneasca.  Despre acest lucru a vorbit europarlamentarul Petru Luhan care a cerut retragerea cetăţeniei române comunistului Resetnicov, deoarece acesta a amenintat România cu dezmembrarea teritorială.

 “M-au amuzat de dimineata! Un oarecare deputat Europarlamentar Petru Luhan oficial doreste sa mi se retraga cetatenia romana deoarece eu mi-am permis sa fiu impotriva lui Basescu, motivul fiind pretentia acestuia asupra Moldovei... Nu am cetatenie romana! Nu am avut! Nici nu voi avea!  Dar daca acest deputat europarlamentar nu are cu ce se ocupa, atunci fie ca acest Luhan sa traga o fuga si sa-mi aduca pasaportul romanesc si eu il voi arde in PMAN”, a scris Resetnicov pe pagina sa de facebook.
 
Actualitati.md precizeaza ca europarlamentarul PDL Petru Luhan a solicitat astăzi retragerea cetăţeniei române a deputatului comunist Artur Reşetnicov, care a ameninţat România cu dezmembrarea teritorială. “Cer Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie să îi retragă cetăţenia română lui Artur Reşetnicov, conform articolului 25, alineatul 1, litera a din Legea 21/1991, republicată, care prevede această sancţiune în cazul persoanei care, aflată în străinătate, săvârşeşte fapte deosebit de grave prin care vatămă interesele statului român sau lezează prestigiul României”, a declarat eurodeputatul PDL.
 
Deasemenea, Petru Luhan a mai declarat că Reşetnicov a devenit cetăţean român în baza Ordinului nr. 225/P din data de 3 mai 2011, emis de Ministerul Justiţiei din România.


0