932

Primaria Chisinau mai proasta decit Compania Orange




Nu o scriu în zadar şi nici nu mă puteam aştepta la nimic mai bun de la un primar incapabil să conducă capitala Moldovei decât şi în acest an să caute un brad prin ogrăzile moldovenilor, pentru a fi împodobit spre plăcerea celor care sărbătoresc Creciunul o dată sau de două ori pe an.
 
Ieri la televizor au arătat un reportaj despre cum Haruţa caută bradul care să fie instalat în centrul Chişinăului, până la 25 decembrie 2013.
 
Credeam că anul trecut Primăria a belit ochii la bradul Companiei Orange, amenajat în scuarul Catedralei, unul artificial şi frumos împodobit, la care veneau în fiecare seară mai mulţi vizitatoti decât la bradul lui Chirtoacă, însă se pare că nimeni de la Primărie nu a fost pe acolo să vadă frumuseţe adevărată.
 
Din păcate, în fiecare an se alocă zeci de mii de lei pentru brad, care ar putea să se ducă la întreţinerea unui centru pentru oamenii străzii. Anul acesta au fost alocate 30 de mii de lei, care vor fi cheltuiţ pe nişte ghimpi naturali care vor merge la foc, în soba unui funcţionar.
 
În mod normal, Primăria Chişinău demult al trebui să aloce bani pentru un brad artificial şi să-l împodobească frumos, nu aşa cum se împodobea pe vremea URSS, cum se împodobeşte şi acum prin Moldova, cu gherliante şi globuleţe din sticlă pe care este desenat Moş Gerilă (Moş Creciun al ruşilor).
 
Compania Orange, care sigur, nici nu se conteste, mai deşteaptă decât Primăria Chişinău şi cele din jurul acestui oraş, a ales anul trecut un brad artificial, fără să taie cu cruzime încă un brad frumos de pe meleagurile ţării şi l-a instalat în centrul capitalei. Bradul acestora avea mai mulţi viitatori decât cel al Primăriei, cu sutele. Oare de ce? Pentru că era mai frumos, chiar dacă artificial!
 
Apoi na, cât timp va trece până când Laguta se va apuca de protejat brazii şi cât timp rămas până când Primăria se va lăsa de aceste acte barbare şi să pună un brad artificial, frumos, în centru?


0