807

Dodon: Rog sa nu confundati ideea socialistilor de vot mixt cu proiectul votului uninominal al Partidului Democrat




Presedintele Partidului Socialistilor din Republica Moldova, Igor Dodon a facut o concretizare referitor la discursul Zinaidei Greceanii din cadrul unui forumului international de la Moscova «Constituţie. Democraţie. Parlamentarism».
 
Deputatul a rugat sa nu se confunde idea socialistilor de vot mixt cu proiectul votului uninominal al Partidului Democrat care a fost lansat in anul 2012.
 
Rog să nu confundaţi ideea socialiştilor de vot mixt cu proiectul votului uninominal al Partidului Democrat, care a fost lansat abia în 2012. Diferă nu doar esenţa reformei electorale, ci şi motivaţiile”, spune Dodon.
 
Deasemenea, socialistul spune că acum un an şi Federaţia Rusă şi-a declarat intenţia de a trece la sistemul electoral mixt. Un asemenea sistem funcţionează şi în Ucraina. Astfel, vom putea profita şi de experienţa vecinilor noştri din Est.
 
Reforma sistemului electoral trebuie să fie efectuată în cadrul următoarei legislaturi si categoric nu poate fi utilizata pentru alegerile parlamentare din 2014-2015. Este riscant să se opereze acum, cu un an înainte de alegeri, modificări la Codul Electoral. Actuala guvernare este definitiv compromisă şi nu are credibilitatea necesară”, a spus Dodon pe pagina sa de facebook.
 
Actualitati.md aminteste ca  Zinaida Greceanii a plecat la Molscova intr-o delegatie care a participat, astăzi, la cel de-al II-lea For parlamentar international cu genericul "Constitutie. Democratie. Parlamentarism". Evenimentul este organizat cu ocazia împlinirii a 20 ani ai Constitutiei Federației Ruse si Adunarii Federale a Federatiei Ruse.


0