909

PROFESII URBANE: Se vorbeste ca insasi Stalin a comandat un tort la fabrica “Bucuria”




Niciodata nu ne imaginam viata fara muzica, fara dans, fara culorile globului pamintesc dar mai presus de toate fara simturi. Intotdeauna cind simtim ceva placut inchidem ochii pentru a savura placerea si euphoria acelei senzatii. Una dintre senzatiile de milioane este atunci cind mincam o bomboana sau o ciocolata dulce. E senzatia copilariei noastre, dar si a batrinetii la fel. Mi-a fost mereu interesant cei care lucreaza la o asemenea fabrica pot sa manince bomboane cit incap in ei? Cu acest gind m-am indreptat la fabrica de dulciuri “Bucuria” pentru a afla care este secretul bucuriei tuturor celor ce gusta din produse. Fiind vreme tirzie am gasit-o aici la sectorul „Meteorit”, pe sefa halei, Livia Clima.
 
-         Citi angajati lucreaza in acest sector?
Aici lucreaza in total 350 de angajati, numarul persoanelor, a lucratorilor se dubleaza in perioada sarbatorilor.
 
-         Ce ne puteti spune despre conditiile de munca?
Acestea se imbunatatesc in fi­ecare an. Avem un plan dupa care se fac anumite reparatii, in­frastructura, ventilatia e nouă. Administratia fabricii atrage o deosebita atentie ca persoanele care lucrează in sectorul de producere sa dispuna de conditiile necesare pentru ca in rezultat toti sa fie multumiti de produsul final.
 
-         Care sunt conditiile de igiena?
La fabrica „Bucuria” condițiile de igienă, se­curitate si sanatate in munca sunt respectate. Daca depistăm cazuri cind regulile interne sunt incal­cate, atunci persoanele implicate sunt pedepsite. Noi monitorizăm intotdeauna cerintele elementa­re, deoarece avem un nume și nu vrem sa-l discredităm.
 
-         Care ar fi factorii de risc la aceasta intreprindere?
Factorii de risc la lo­cul de munca au fost evaluati la patru parametri: chimici, fizici (zgomotul, vibrațiile, microcli­ma, iluminatul), biologici și er­gonometrici. Cel mai mult persis­tă factorul fizic, zgomotul.
 
-         Ce fel de produse gasim la “Bucuria”?
Cititi mai departe


0