835

Acte de VANDALISM la cimitirul „MILITAR” din Chisinau




Coroanele şi coşurile de flori, care au fost depuse la Cimitirul Militar din sectorul Botanica al municipiului Chişinău, cu ocazia Zilei Armatei Române, au fost distruse.
 
Primăria municipiului Chişinău a solicitat instituţiilor statului să ia toate măsurile de rigoare pentru pedepsirea celor vinovaţi.
 
Calificăm aceste acţiuni drept un act de incitare la ură, care încalcă principiile europene şi internaţionale privind mormintele militarilor căzuţi la datorie, dar şi legislaţia naţională”, se spune într-un comunicat al Primăriei Chișinău.
 
Totodată, municipalitatea afirmă că reabilitarea Cimitirului Militar este pe lista priorităţilor administraţiei locale. Primăria municipiului Chişinău susține că se va adresa Ambasadei României în Republica Moldova, dar şi celorlalte misiuni diplomatice ale statelor care au militari înhumaţi în acest loc, pentru a derula un proiect comun de reabilitare a cimitirului.
 
În Cimitirul de Onoare din bulevardul Decebal se găsesc mormintele militarilor din mai multe state participante la Primul Război Mondial, inclusiv România, Federaţia Rusă, Austro-Ungaria, Franţa, Polonia, Cehoslovacia şi Grecia.


0