807

(FOTO) Socialistii in ACTIUNE. Au plantat arbori in parcul “La izvor”


Astăzi, mai mulţi activişti din cadrul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova şi aripei de tineret “Garda Tînără” au plantat puieţi de arţar, tei şi nuci în parcul „La izvor” din sectorul Buiucani, cu prilejul Zilei Naţionale a Înverzirii Plaiului.
 
Igor Dodon, liderul partidului, prezent la manifestare împreună cu fiul său Bogdan, a salutat faptul că deja a devenit o tradiţie bună pentru activiştii din PSRM să se întrunească de Ziua Naţională a Înverzirii Plaiului pentru a participa la acţiunile de plantare a copacilor.
 
 Astfel, deja doi ani socialiştii au amenajat şi plantat puieţi în parcul de pe str. Vadul-lui-Vodă din capitală.
 
În anul curent s-a decis să fie înverzită o porţiune din parcul forestier „La Izvor”, deoarece în locul dat socialiştii, la solicitarea locatarilor blocurilor din preajmă, au reuşit să stopeze defrişarea copacilor şi construcţia unui bloc de locuit cu multe etaje.
 
Potrivit lui Dodon, socialiştii vor continua lupta pentru spaţiile verzi din capitală şi împotriva construcţiilor neautorizate.
 
Anul trecut pe acest teren ilegal dat in arenda de Primarie au fost taiati mai multi arbori si se pregatea constructia unui bloc locativ. Socialistii, juristii Solutia si locatarii au reusit stoparea constructiei neautorizate (la fel ca si in cca 100 cazuri in acest an). Astazi am pus temelia unui nou parc - peste 100 de arbori de artari, tei, nuci “, a scris Dodon pe facebook.
.
Amintim, că pe acest teritoriu în luna mai curent au fost defrişaţi mai mulţi copaci şi pregătit terenul pentru demararea unei construcţii.
 
FOTO


0