841

Diacov: Intr-o dimineata pur si simplu am rupt TIGARILE si nu m-am mai intors la ele


Am devenit fumător prin 1971. Am decis să mă las după ce am început să mă confrunt cu anumite probleme de sănătate”, povesteste Dumitru Diacov pentru site-ul e-sanatate.md.
 
A te lăsa de fumat nu este atit de greu. Cred că este complicat numai atunci cind încerci să te lași la îndemnul altora, fără să conștientizezi singur că este un obicei foarte dăunător.
 
Nici mie nu mi-a fost ușor, am lăsat și apoi m-am reapucat de fumat. Toată perioada de incertitudine a durat cam 11 ani. Când am înțeles că nu mai trebuie să continui am rupt pur și simplu țigările și nu am mai revenit la ele.
 
Afacerile cu tutun sunt generatoare de surse la bugetul de stat, de aceea este foarte greu să iei o decizie echilibrată atunci când vine vorba și despre sănătatea publică. Sunt totuși convins că este necesară limitarea publicității pentru articolele din tutun. Este foarte important ca părinții să-și educe copiii și să nu-i lase să se otrăvească cu fum de țigară. În calitatea mea de legislator voi susține Legea antitutun”, sustine Diacov.


0