909

Procurorii DIICOT au pus sechestru pe averea lui Adriean Videanu

  Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu s-a prezentat astăzi la sediul DIICOT, pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat pentru săvârşirea infracţiunilor de complot şi subminarea economiei naţionale, în legătură cu facilitarea livrărilor de gaze naturale de Romgaz către SC Interagro, companie deţinută de omul de afaceri Ioan Niculae. Procurorii DIICOT l-au anunţat că i-au pus sechestru pe avere.
 
Adriean Videanu


Update ora 12.00 Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii au dispus, la data de 9 septembrie 2013, începerea urmăririi penale faţă de Adriean Videanu, pentru săvârşirea infracţiunilor de complot si subminarea economiei naţionale.
 
Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism face următoarele precizări privind măsurile asiguratorii dispuse în cursul urmăririi penale:
 
 
Prin Ordonanţele din datele de 24 şi 26 septembrie 2013, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, până la concurenţa sumei de 277.000.000 lei, asupra următoarelor bunuri imobile aparţinând învinuitului Videanu Adriean:
- un imobil situat în localitatea Snagov, judeţ Ilfov;
- 3 apartamente situate în municipiul Bucureşti,
- un apartament situat în localitatea Mamaia, judeţ Constanţa.
 
În cauză s-a mai dispus indisponibilizarea prin poprire a tuturor sumelor deţinute în conturile deschise la 2 unităţi bancare pe numele învinuitului precum şi a sumelor datorate acestuia cu titlul de dividende de către 2 societăţi comerciale.
 
De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea prin instituirea sechestrului a unui număr de 66.906 acțiuni deținute de către Adriean Videanu la trei societăți comerciale.

 
0