864

Natalia Morari SUPARATA pe primarie


Jurnalista Natalia Morari a scris pe contul ei de facebook ca vizita Patriarhului Kiril a fost una care a ridicat toata lumea in picioare. Deasemenea primaria ar fi mai bine sa resolve alte problem decit cele legate de biserica si idei istorice.
 
Or, creştinismul a existat pe teritoriul Republicii Moldova de astăzi şi până la 1812, biserica creştin-ortodoxă în Moldova fiind înfiinţată cu multe secole înaintea anilor 1812 – 1813. [...] Considerăm aceste afirmaţii drept o tentativă nereuşită de interpretare a istoriei. Considerăm, de asemenea, inadmisibil ca minciuna şi propaganda sovieto - comunistă să fie continuată astăzi prin intermediul bisericii". Cu tot respectul fata de Primarie, dar as vrea sa aud mai des despre calitatea drumurilor sau a serviciilor municipale, despre numarul gradinitilor, despre lupta cu gheretele si constructii neautorizate. Si mai putin - despre adevarul istoric. Pentru aceasta avem Academia, dar si Parlamentul”.
 
Amintim ca Patrairhul Kiril a sosit in Republica Moldova la data de 7 septembrie pentru a se ruga pentru prezentul si viitorul Moldovei, a specificat acesta.


0