851

PSRM: Integrarea euroasiatica, vector de dezvoltare a politicii externe a Moldovei




Sîmbătă, în cadrul celui de-al XI-lea Congres extraordinar al formaţiunii PSRM, socialiștii au adoptat, o rezoluţie ce conţine trei priorităţi.
 
Prima prioritate se referă la politicienii Republicii Moldova care trebuie să constituie soluţionarea numeroaselor probleme de ordin economic şi social pe intern.
 
 „Aceste lucruri nu mai pot întîrzia şi nu pot fi făcute fără o planificare minuţioasă şi o viziune de dezvoltare a ţării pe termen scurt, mediu şi lung”, spun socialiştii.
 
A doua prioritate este că orice declaraţie sau acţiune a guvernării care vine în detrimentul reglementării diferendului transnistrean trebuie stopată. „PSRM a anunţat încă în 2012 că federalizarea Republicii Moldova practic este singura soluţie de depăşire a conflictului şi reintegrare a ţării.
 
Congresul PSRM pune în sarcina Comitetului Executiv al Partidului elaborarea Conceptului de federalizare a Republicii Moldova, care să fie prezentat partenerilor în procesul de negocieri, dar şi opiniei publice pînă la sfîrşitul anului 2013”, se spune în rezoluţie.
 
A treia prioritate este ca integrarea euroasiatică să devină ca vector de dezvoltare a politicii externe a Republicii Moldova.


0