1008

Mare e Gradina Ta, Doamne... :(

"Asigurare divina" pentru masini: Patriarhia Romana a introdus oficial slujba de sfintire a unui vehicul
 

 
Masina unui avocat pitestean a fost binecuvantata, miercuri, de un preot paroh de la Biserica Sf. Dimitrie Bascov, de langa Pitesti, dupa ce Patriarhia Romana a introdus in mod oficial, in noul Molitfelnic, slujba de sfestanie a unui vehicul, relateaza Mediafax.

Slujba de binecuvantare a masinii dureaza aproximativ zece minute, iar in cadrul ei preotul se roaga pentru masina si pentru sanatatea si siguranta soferului si a pasagerilor.

"Au fost destule cereri de sfintire a masinilor, dar de astazi este o bucurie si o binecuvantare pentru noi, preotii, ca putem sa sfintim masinile in mod oficial. Este vorba de rugaciunea speciala de sfestanie a masinii pe care o rostim noi, preotii, si binecuvantam masinile pentru ca cei care le conduc sa aiba numai drumuri frumoase si totul sa fie intr-o atmosfera deosebit de placuta. Costurile nu sunt fixe pentru acest serviciu, fiecare credincios poate sa ofere cat il lasa inima. Intreaga masina se sfinteste dimpreuna cu soferul", a declarat Sorin Tolbaru, preot paroh la Biserica Sf. Dimitrie Bascov, de langa Pitesti.
0