734

Cit costa PROSTIA lui Ghimpu? Cine o cumpara?


 

Se spune că odată cu vîrsta oamenii se prefact iarăși în mintea copiilor. Dar se pune întrebarea li invers, odată cu vîrsta încep a aiuri. Ma refer aici la liberalul Mihai Ghimpu și la prostia lui. De multe ori auzim la tv chestii de genul: daca nu eram eu cine știe cine ajungea și ministrul ăsta”, sau „hai nu mă învîța pe mine, tu singur ești încă verde la cap”, asceste cuvinte rămîn în memoria oamenilor, dar mai ales a celor de la țară. Oamenii de la țară nu cunosc adevărata față a liberalului dar cred că ceea ce face acest om este de laudă. Fie că el își menține poziția de liberal înverșunat fie că domnul Ghimpu se dă în mintea tontălăilor.
 
Spre exempu la ședințele parlamentare care au loc joia sau vinerea Mihai Ghimpu este cireașa de pe tort. Elvorbește pînă i se închide microfonul. Probabil vă aduceți aminte de cearta dintre el si socialistul Igor Dodon.
 
"Noi intelegem paranoia de primavara. Intelegem ca ieri se arunca ba asupra jurnalistilor, azi asupra altora. Pentru cel cu barba, unirea o va face la palata numarul cinci", a declarat Igor Dodon.
 
La randul sau, liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat: "Asta care umbla cu bidonul rus, merita sa ma apropii sa fac ce arat acum, dar nu ma cobor la nivelul prostilor, tradatorilor si agentilor FSB-ul rusesc".
 
Auzind asemenea vorbe îți vine să zîmbești pe moment iar mai apoi uiți ca toți uitații, dar ideea era alta, să nu zîmbim dar să plîngem. Noi poporul moldovenesc am ales asemenea conducere de r.....t. Acuma nu ne putem mîndri cu ceea ce am ales, dar putem și mai avem încă puterea să schimbăm ceva în viața politică.
 
O altă replică interesantă aș zice eu este cea dintre Filat și Ghimpu.
 
Cuminte și hoț am mai vazut noi. Isteria vine de la hoția lui. Daca el era un om cinstit, eu eram liniștit. […] Este aberație. Cu cine o sa faca Alianța, daca nu cu Ghimpu. Nu doar Filat decide. Daca ei vor cu deputații neafiliați și PD-ul accepta, fie. Daca ei hotarasc, bine. Eu ma disasociez de mafiotul Filat și scap de buzunarul lui Plahotniuc”, a spus Ghimpu în cadrul unei emisiuni TV.
 
Să ne gîndi mai bine ar trebui ca Filat să vină cu o replică la ceea ce a declarat liberalul, dar de ce trebuie să ne coborîm la același nivel?
 
Pe de altă parte nu toată lumea are acceiași viziune ca și mine despre Ghimpu. Ca să știți despre ce vorbesc vă pot aminti despre întîlnirea cu bloggerii și Mihai Ghimpu care a avut loc în luna martie a acestui an. Liberalul i-a invitat pe aceștea la un ceai cu plăcinte. În cadrul discuției au fost abordate mai multe teme și tematici. După întîlnire mai mulți bloggeri au scris articole despre cum a fost cu la ceai.
 
Oxana scrie: În seara aceasta am fost la o întâlnire neformală cu liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu. Puteam să-mi găsesc ocupații mai interesante pentru o seară de duminică, dar am mers din curiozitate. Ghimpu a avut o prestație extrem de slabă în ultima vreme, în special la aparițiile sale la TV. Eram curioasă cum e în viața reală și dacă îl scoate totul din sărite sau doar jurnaliștii care pun întrebări incomode. Nicio diferență.
 
La fel de sincer, impulsiv, arogant și chiar nepoliticos. Aveam în fața noastră un “liberal” trecut de 60 de ani, care nu ascunde faptul că îşi doreşte funcţia până ce moartea îl va despărţi de ea. Nu prea am înţeles de ce ne-a chemat. Colegii care au încercat să adreseze întrebări au fost catalogaţi drept “agenţii lui Filat”, care au venit să boicoteze. Andrei a plecat, l-a urmat şi Vladimir. Aveam şi eu vreo 2 întrebări în cap, dar am preferat să stau în banca mea, limitându-mă la câteva replici.
 
Ghimpu are meritele sale. Îi apreciez sinceritatea, poziţia sa vis-a-vis de valorile naţionale. Dar cred că a venit timpul ca Partidul Liberal (a cărui votantă sunt şi voi rămâne în continuare) să aibă alt lider (Chirtoacă, de exemplu). Chiar n-a înţeles Ghimpu că face un contraserviciu partidului său prin comportamentul său. Nu-i cere nimeni să plece din politică, ar putea să conducă bine merci şi fără a fi persoana nr.1 şi faţa partidului.
 
Să lăsăm asta. Cel mai mult îi compătimesc pe oamenii care lucrează cu Mihai Ghimpu. Să-i aduci 10 oameni din PR de cea mai înaltă clasă că tot n-ar asculta.
 
Câteva lucruri pe care le-a zis şi mi s-au părut interesante:
  • Vlad Filat a aflat despre incidentul din Pădurea Domnească pe 23 decembrie.
  • Republica Moldova nu va semna în noiembrie Acordurile cu UE (potrivit lui Ghimpu, de aceeaşi părere este şi principalul raportor Graham Watson).
  • Până la acest moment liderii AIE n-au pus în discuţie  niciodată problema transnistreană.
  • Nicolae Timofti n-a fost singura candidatură pentru funcţia de preşedinte al ţării înaintată de PL. Partidul lui Ghimpu a propus o listă întreagă, primul pe listă fiind Ion Hadîrcă.
  • Divergenţele cu Filat au început înainte de 2009, pe când Filat era la PD.
  • Lui Filat îi lipseşte Procuratura, acesta fiind unul dintre motivele crizei politice de acum.
  • Susţine că alegerile anticipate nu vor avea loc. Dacă acest lucru se va întâmpla pot exista două variante: 1. Preşedintele va insista pe candidatura lui Filat la funcţia de prim-ministru şi 2. Dacă PD sau PLDM vor vota cu comuniştii.
  • Textele care apar pe blogul și pe contul său de Facebook îi aparțin, însă uneori sunt postate și de alte persoane.
 
Un alt blogger este d eo altă părere. Acesta spune cu totul altceva:
 
Azi am participat la jumătate din întîlnirea lui M.Ghimpu cu bloggerii chiar dacă mi-am promis să nu mai merg niciodată la întâlnirile cu politicienii. Special pentru Mihai Ghimpu, care cu siguranță va citi acest articol, îi spun că am votat echipa PL în toate alegerile de până acum, din prima clipă în care am obținut drept de vot. Ghimpu a ținut deodată să precizeze că ”voi ați venit să mă ascultați”. Eu personal am venit să-i adresez 5 întrebari la care așteptam răspunsuri scurte, nu de 30 minute (și la temă).
 
Întrebarea:
Printre întrebările mai lejere pentru domnul liberal s-a strecurat și singura mea întrebare: dacă chiar va cere demiterea lui Timofti în cazul în care Filat va fi propus la șefia Guvernului. Dar înainte de asta am precizat două detalii: că e obsedat de Filat (la fel cum Filat e obsedat de Plahotniuc) și că după o oră de offline, nu a rostit niciodată cuvinte cheie gen ”Plahotniuc„ sau ”Voronin”. Ghimpu a reacționat exact ca la emisiunea ”În Profunzime” când jurnalista de la Adevărul adresa întrebări.
 
În timp ce formula răspunsul (eu de 20 ani lupt pentru…) a precizat printre altele că-s ”trimis aici să dau așa întrebări”. Imediat m-am sculat, am lăsat 50 lei pentru suc și am părăsit întâlnirea. A fost nu doar o ofensă nepotrivită circumstanțelor dar și o lipsă totală de etică și de moralitate în general. Până și Plahotniuc a zimbit când i-am zis că a venit în politică să-și apere business-ul. De la colegi am aflat că a vorbit și alte cuvinte urâte în adresa mea după ce am plecat. După mine a plecat și un alt blogger.
 
Concluzia:
 
Din păcate lui Ghimpu îi lipsesc multe calități pe care trebuie să le aibă un politician. El nu are limită. Apreciez doar că e sincer și spune lucrurilor pe nume dar celelalte acțiuni ale sale compromit orice. Nu regret că am votat PL dar nu promit să o mai fac până nu revine Ghimpu în limitele normalului.
 
“Doamne ajută și minte la moldoveni”, a scris Andrei Fornea.
 
Minte nuștiu dacă îi va ajunge lui Ghimpu prea curînd, acesta îmbătrănește și o i-a razna cu totul. Cel mai important este să nu fim ca еl, să nu ne alăturam unui om care e cel mai mult criticat și care nu are valoare în fața moldovenilor.


0