853

Dodon lupta pina in pinzele albe pentru demiterea lui Chirtoaca. Edilul isi “ASCUNDE” fata cum poate


Zilele acestea dar și nu numai, primarul de Chișinău Dorin Chirtoacă a stat în vizorul lumiii, dar cel mai mult al PSRM-ului. Astfel, deputații socialiști în frunte cu Igor Dodon au inițiat un referendum privind demiterea edilului capitalei.
 
Astfel, Socialistii vor colecta semnaturi pentru demiterea primarului capitalei, chiar daca instanta de judecata a refuzat sa inregistreze grupul de initiativa pentru organizarea unui referendum.
 
Ei spun ca de saptamana viitoare vor instala in Chisinau corturi unde oamenii vor putea semna impotriva lui Dorin Chirtoaca. De cealalta parte, edilul capitalei le ureza succes.
 
Decizia prin care instanta a refuzat sa inregistreze grupul de initiativa pentru organizarea referendumului de demitere a primarului a fost luata in aceasta dimineata. Socialistii spun ca o vor contesta.
 
Daca grupul de initiativa ar fi fost inregistrat, acesta ar fi avut nevoie de 70 de mii de semnaturi. Asa insa socialistii afirma ca ii vor prezenta semnaturile primarului, ca argument ca locuitorii capitalei sunt nemultumiti de activitatea lui.
 
Cîteva zile mai tîrziu Liderul PSRM, Igor Dodon, a dat startul campaniei „Chişinăul are nevoie de Altceva”în cadrul căreia vor fi colectate semnături de la cetăţenii care doresc demiterea lui Chirtoacă de la Primărie. Campania se va desfăşura începînd cu luna iulie şi are drept scop colectarea a peste o sută de mii de semnături.
 
În acest sens, Dodon a decis organizarea campaniei de colectare a semnăturilor împotriva edilului Capitalei.
 
Fricosul se teme şi de umbra sa, iar Chirtoacă se teme de referendum. Din acest motiv, prin decizie judecătorească s-a refuzat crearea grupului de iniţiativă. Ne dăm seama cine are grijă să-l salveze pe Chirtoacă de la demiterea prin referendum.
 
Aliaţii politici ai liberalilor le asigură protecţia, pentru ca în schimb să-i utilizeze pe liberali în jocurile şi intrigile de pe dreapta eşichierului politic. Chirtoacă le este comod acestor aliaţi, deoarece le permite organizarea diferitelor scheme de comerţ cu bunurile Chişinăului: pământuri, clădiri, acţiuni, etc.
 
Drept răsplată pentru serviciile oferite de Chirtoacă şi liberali, el este protejat de referendum prin intermediul instanţelor de judecată. Iată de ce de timp de patru luni nouă nu ni s-a permis să pornim procedurile formale de organizare a referendumului de demitere a primarului”, a declarat Dodon.
 
Totodată, liderul PSRM a spus că va ataca decizia judecăţii în instanţele superioare.
În cadrul campaniei vor fi montate corturi în toate sectoarele oraşului, unde chişinăuenii vor putea semna „Pentru Referendum, Pentru Demitere”. De asemenea, echipe de voluntari cu însemnele campaniei vor vizita sute de curţi şi blocuri din Chişinău, unde vor comunica cu cetăţenii şi vor colecta semnături.
 
I-am spus să-şi ia ciubotele şi să vină printre gropi şi băltoace la şedinţa de judecată, ca mai apoi să răspundă în faţa cetăţenilor despre cum a transformat Chişinăul în cel mai urât oraş din lume şi cum a irosit în mod iresponsabil sute de milioane. I-am propus să vină la dezbateri publice. După cum vedeţi, incompetentul n-a venit.
Dar vreau să-i amintesc Groparului General de Chişinău că funia i se strânge în jurul părului şi demiterea lui este inevitabilă. Mai devreme sau mai târziu, el va zbura din Primărie, iar Chişinăul va scăpa de mizerie şi iresponsabilitate”, a declarat Dodon.
 
Tot în acest sens pe 11 iulie au fost instalate corturi în toate regiunile orașului pe care scrie Chisinaul are nevoie de altceva, în aceste corturi cei care nu sunt mulțumiți de activitatea primarului pot veni aici și a semna pentru demisia lui Chirtoacă. Sau pot găsi informația pe site-ul www. demisia.md.
 
Primarul capitalei Dorin Chirtoacă de aproape șase ani ete primarul orașului Chișinău, acesta i-a nemulțumit pe cetățeni prin murdăria în care sta capitala.
 
Amintesc că edilul Chirtoaca promitea sa realizeze urmatoarele:
 
1. Majorarea locurilor de munca de la 10.000 la 20-30 mii;
 
2. Infrastructura moderna cu drumuri reparate, transport public nou si strazi iluminate. PL isi propune "sa achizitioneze inca 150 de troleibuze si 100 autobuze, si sa creasca numarul de corpuri de iluminat LED pe strazile Capitalei pana la 60.000";
 
3. Reabilitarea fondului locativ prin amenajarea curtilor si izolarea termica blocurilor;
 
4. Finantarea suburbiilor, indifirent de "culoare politica" a viitorului primar sau a Consiliului local;
5. Combaterea saraciei si sustinerea paturilor sociale, prin mentinerea compensatiilor la caldura si la transport pentru pensionari;
 
Concluzia si-o fac doar chișinăuenii.


0