757

EXCLUSIV! Judecatoria se vinde? Cum a a scapat Chirtoaca de REFERENDUM




Astăzi, 5 iulie Instanta de judecata a respins cererea de chemare în judecată cu privire la înregistrarea grupului de inițiativă privind revocarea din funcție a primarului general Dorin Chirtoacă.
 
Judecătorul Liliana Andiaș a respins cererea ca fiind neîntemeiată.
 
De menționat că cererea de chemare în judecată a fost depusă la judecătoria Centru la data de 11 martie 2013, iar conform legislației naționale judecatorul urma sa se pronunțe maximum 5 zile de la data depunerii.
 
Avocatul socialistului Igor Dodon îl acuza pe edil ca ar face presiuni asupra instanței pentru a tergiversa dosarul. De cealalta parte, Chirtoaca da vina pe socialiști.
 
La rîndul său judecătoarea a dispus amînarea ședinței pentru data de 30 aprilie, după ce avocatul primarului a anunțat că nu a făcut cunoștință cu materialele din dosar.
 
Dosarul privind referendumul de demitere a primarului capitalei a fost tergiversat timp de patru luni, de fiecare dată fără motive întemeiate. Ultima oară însăși judecătorul nu s-a prezentat la proces.
 
Juristul PSRM Novac Grigore spune că va merge pînă în pînzele albe pentru ca acestă cerere să fie atacată.
Ne rezervăm dreptul de a ataca ca prezenta hotărîre în termen de 30 de zile la Curtea de Apel Chișinău, acest lucru îl vom face imediat după ce vom lua act de cunoștință cu Hotărîrea motivată a Instanței de Judecată”, a declarat juristul.
 
Actualități.md amintește că Igor Dodon s-a adresat în instanța de judecată cu o cerere privind iniţiativa sa de a organiza un referendum de demitere a primarului capitalei, Dorin Chirtoacă.


0